POLUVREME - Pritisak ubija Nagetse, problemi za Jokića i ekipu

Autor: Nemanja Janošev
utorak 13.06.2023.
03:40
Izvor: Sportske.net

Dosta izazova za Nagetse koji igraju pod vidnim pritiskom.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Košarkaši Majami Hita vode na poluvremenu petog finalnog meča NBA lige protiv Denver Nagetsa sa 44:51.

Igralo se u serijama u prvom poluvremenu duela u "Bol areni" u Koloradu. Majami Hit je sa 0:5 otvorio meč, da bi Nagetsi uzvratili nizom od 12:0 koji je zaorkužio Nikola Jokić trojkom. Bili su to njegovi jedini poeni u prvoj deonici, a ujedno i jedini pogodak sa distance ekipe Majkla Malouna.

Istupio je tu Majkl Porter Džunior istakavši se uhvaćenim loptama i poenima, ali nisu Nagetsi imali pravog rešenja za Bama Adebaja koji u izostanku produkcije Džimija Batlera ubacuje 14 od 24 poena svog tima u prvom kvartalu.

Denveru je situaciju otežavala i činjenica da Nikola Jokić ima dva faula, a ubrzo su u taj problem upali i Majkl Porter Džunior, ali i Eron Gordon koji ih je početkom druge četvrtine sakupio čak tri. 

S nedostatkom šuta sa distance i agresivnosti u odbrani, Nagetsi su pucali pod pritiskom Hita. Tu gosti dolaze i do dvocifrene prednosti od 29:39, po prvi put na utakmici. No, vraćaju se domaći mini-serikom od 6:0 zahvaljujući dobroj defanzivi.

Bilo je to kratkog daha. Nervozni su bili domaći, bez kontinuiteta i samo ih je ofanzivni skok držao u igri.

Moraće mnogo faktora da isprave u nastavku utakmice ukoliko ne žele da se serija produži. Prevashodno nedostaju mirnoća i šut za tri.

Adebajo je ubacio 18 poena, Jokić je na devet, uz istovetan broj skokova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke