POLUVREME - Dobro je za početak, Srbija na +4 u Atini

Autor: Mladen Heleta
utorak 08.08.2023.
19:44
Izvor: Sportske.net

Stabilna igra Srbije.

Tillo Wiedensohler
Tillo Wiedensohler

Povezane vesti

U prvoj utakmici Akropolis kupa u Atini, koji se igra u sklopu priprema za Mundobasket, sastaju se Grčka i Srbija u OAKA Areni, a rezultat nakon 20 minuta igre je 39:34 za Srbiju.

Meč je počeo minutom ćutanja zbog tragičnog događaja u Atini i ubistva navijača AEK-a od strane navijača Dinama iz Zagreba.

Selektor Svetislav Pešić zbog medicinskih tretmana nije "skinuo" Stefana Jovića za ovaj meč, za Grke ne igra Papanikolau, a u prvu petorku našeg tima činili su Bogdanović, Marinković, Gudurić, Petrušev i Milutinov.

Srbija zbog izostanka Stefana Jovića igra bez pravog plejmejkera, pa je Pešić imao priliku da ispobava razne varijatne na „jedinici“.

Kapiten Bogdanović je bio taj koji je prenosio loptu na startu, a Grci su bolje otvorili, Mitoglu je ubacio dve trojke iz tri pokušaja, sa druge strane mu je parirao Bogdanović, pa je posle pet minuta bio 11:7 za domaći tim.

Milutinov je vratio Srbiju na 11:11,  da bi trojkom Avramovića naš tim otišao na 11:14, za seriju od 0:7.

Do kraja poeni Grka sa linije za slobodna bacanja, zakucavanje Ristića, dve sjajne odbrane Nikole Jovića, pa je nakon deset minuta igre bilo 13:16 za Srbiju.

Poenima Ristića, Dobrića i Milutinova  na početku druge četvrtine, Srbija je povela 15:24. Razigrao se Milutinov, ali je naš tim u prvoj polovini druge deonice propustio priliku da ode na mnogo veću razliku. Grci su se poenima Papapetrua i Tanasisa Adetokumba vratili na -5.

U finišu se igralo koš za koš, Milutinov je nastavio da dominira, a Grci su se održavali uglavnom sa linije za slobodna bacanja. Gudurić je pogodio trojku na 25 sekundi do kraja za 34:37, domaći su sa penala smanjili na 35:37, a četvrtinu je na sjajan način zatvorio Filip Petrušev, za 35:39.

Najefikasniji u našem timu je Milutinov sa 12 poena. Po sedam su ubacili Bogdanović i Gudurić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke