POLUVREME - Tobi ''prodisao'' kod Sferopulosa, Zvezda vodi u Železniku

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.10.2023.
18:54
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli drže stvari pod kontrolom.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica četvrtog kola AdmiralBet ABA lige igra se u Železniku, gde posle prvog poluvremena Crvena zvezda vodi protiv domaćeg FMP-a sa 41:33.

Ovaj meč će se pamtiti po debiju novog trenera Crvene zvezde Janisa Sferopulosa koji za večerašnji meč nije računao na Stefana Lazarevića, Marka Simonovića i povređenog Nemanju Nedovića.

Branko Lazić je već u prva dva i po minuta napravio dve lične greške, Ugo Beson mu je pravio doata problema i upravo Besonovim poenima FMP je prvi put poveo sa 6:5, ali je Gedraitis odmah vratio prednost na stranu Crvene zvezde.

Pogođena trojka Majka Tobija na ulasku u sedmi minut meča je verovatno najviše obradovala Zvezdine navijače, jer je za crveno-bele veoma bitno da pojačanje iz Barselone i reprezentativac Slovenije povrati poljuljano samopouzdanje pred predstojeće derbije sa Partizanom u narednih sedam dana.

Zvezda je tada povela sa 14:9, Tobi je nešto kasnije pogodio i za dva poena, bez promašaja iz igre u tim trenucima, a pred kraj prvog kvartala ga je zamenio Bolomboj.

U međuvremenu je i Dalibor Ilić počeo da se ističe u napadu Crvene zvezde koja je u drugu četvrtinu ušla sa prednošću od pet poena razlike - 21:16.

Jago i Hanga su svojim poenima obeležili početak druge četvrtine u ekipi Crvene zvezde, ali su i domaći imali odgovor preko Besona, Vokera i Stepanovića, pa se razlika nije bitnije menjala.

Imala je Zvezda više izgubljenih lopti u drugoj četvrtini, ali domaći to nisu uspeli da iskoriste, jer ni njihov napad nije dobro funkcionisao, pa ni u jednom trenutku Zvezdino vođstvo nije bilo ugroženo.

Sam finiš poluvremena je obeležio Luka Mitrovgić sa svoja vezana četiri poena

Davidovac sa šest, Hanga, Tobi i Gedraitis sa po pet poena bili su najefikasniji u Zvezdin tokom prvih 20 minuta, a u FMP-u se izdvojio Aleksa Stepanović sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke