POLUVREME - Na terenu "tvrdo", na trbinama ludo, Partizan ispustio prednost u finišu

Autor: Sportske Net
utorak 19.12.2023.
21:52
Izvor: Sportske.net

Valensija vodi za pola koša.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Na poluvremenu utakmice 15. kola Evrolige Partizan gubi od Valensije 34:33.  

Agresivna odbrana na obe strane, što govori i rezultat. 

Partizan je trojkom Pantera otvorio utakmicu u Valensiji. Kroz prvu četvrtinu igrali su crno-beli agresivnu odbranu, što je napravilo razliku, uprkos tome što su se mučili u napadu. Promašivali su i jedni i drugi u prvom kvartalu, koji je bio prilično neefikasan i u kom se gledala “tvrda” košarka i u kom je Partizan rano ušao u bonus, te pravio faulove, koje Valensija nije koristila. Trojkom Klavera dva minuta do kraja domaći su izjednačili na 12:12. Napravili su crno-beli potom mini-seriju od 5:0

U prvim minuta meča policija je ušla u halu i imala manji incident sa navijačima Partizana, koji su posle ove intervencije ipak ostali u hali.

Drugu četvrtinu otvorio je trojkom Stefan Jović, ali je usledila serija Partizana od 7:2 za najveće vodstvo do sada pri rezultatu 26:19. Ukrao je Jaramaz loptu, ali je potom Valensija odigrala dobru odbranu, krenula u kontranapad koji je sprečio Vukčević i na kraju izborio "mrtvu loptu". Posle skoro dva minuta bez poena na meču, Robertson postiže trojku i najavljuje seriju od 11:2 za preokret 30:28, a prednost su i sačuvali do kraja kvartala. 

Naneli je najefikasniji kod Partizana sa sedam poena, Kaboklo je postigao šest. 

U domaćem sastavu Roberton ima pet poena, a Inglis pet u četiri skoka. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke