POLUVREME - Ako nađe lek za Hauarda, Zvezda u poziciji da dobije Baskoniju!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 19.10.2022.
21:13
Izvor: Sportske.net

Zvezda igra odlično, atraktivno.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode na poluvremenu duela sa Baskonijom u Vitoriji sa 47:42. 

Vrlo dinamična utakmica u "Fernando Buesa areni", brza igra i zavidan broj poena, što je činilo zanimljivom za posmatrače.

I jedni i drugi su imali odgovore na poene rivala, ali ipak, na jedno pitanje linija je najčešće ostajala prazna. Na pitanje zvano Markus Hauard. Fantastični plejmejker Baskonije je pogađao gotovo bez prestanka za tri poena i zahvaljujući njemu, Španci su bili tu. U prvih 15 minuta, konkretno, dao je više od polovine poena svog tima (19/36). 

Crvena zvezda je imala više raspoloženih igrača. Ben Bentil je bio predvodnik tima izmišljavši poneke poene. Isprva je dobro čuvan, a kada se oslobodio, usledile su serije poena. Odlično je ruku namestio i Ognjen Dobrić, dok je pod košem sjajno radio Luka Mitrović. Zvezda je imala malo problema sa defanzivnom tranzicijom, ali i kada su to otklonili, nisu mogli da zaustave pomenutog Hauarda.

Zvezdin šut spolja bio je takođe odličan, ali ekipno. Pogodili su šest trojki i tako uspeli da pariraju onome što je činio Hauard. Sada se postavlja pitanje, da li usmeriti snage na njega i pokušati da se "zaključa" ili ga pustiti da "divlja", a zatvarati ostale?

U svakom slučaju, dobra igra Crvene zvezde, atraktivno, na oko lepo. Da Hauard nije ovako raspoložen, razlika bi, u perspektivi, bila i veća...

Luka Mitrović ima 13 poena, Bentil i Dobrić po 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke