POLUVREME - Anđušuć kao protiv Monaka, Naneli opet na nuli

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.01.2023.
19:47
Izvor: Sportske.net

Partizan vodi posle prvog poluvremena.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice 14. kola AdmiralBet ABA lige, Partizan u ''Štark Areni'' vodi protiv Cibone sa 49:38.

Partizan večeras nastupa bez Zeka Ledeja, kao i Balše Koprivice koga zbog mononukleoze očekuje nova duža pauza, a priliku je dobio Slovak Vladimir Brodzijanski koji opet nije impresionirao - bez poena, uz jedan skok za devet minuta u igri.

Trener Obradović je od početka meča ukazao priliku mlađim igračima, poput Vukčevića, Trifunovića, Smailagića koji je odmah došao do izražaja i stigao do 11 poena već do početka drugog kvartala.

Kada su crno-beli ekspresno stekli devet poena prednosti - 16:7, izgledalo je da bi Obradovićev tim mogao brzo da reši pitanje pobednika, ali Cibona je odgovorila svojom serijom 10:0 i trojkom Bakovića povela sa 17:16 krajem prve četvrtine.

Ovaj deo igre Cibona je dobila sa 19:17, predvođena nekadašnjim košarkašem Partizana Aleksandrom Aranitovićem koji je u prvom kvartalu imao sedam poena.

Ali, nije Partizan dozvolio da gosti nešto duže zadrže vošstvo, pa je već početkom druge četvrtine stavio do znanja Zagrepčanima ko je evroligaš. U prvih pet minuta druge četvrtine Partizan je napravio seriju 19:4 i stekao dvocifrenu prednost.

Danilo Anđušić je u drugoj četvrtini nastavio tamo gde je stao pre tri dana protiv Monaka u Evroligi. Ponovo je počeo da pogađa trojke, za kratko vreme čak tri i brzo je stigao do 12 postignutih poena.

Do kraja poluvremena Partizan je bez problema održao ubedljivu prednost, a Anđušić sa 12 i Smailagić sa 11 poena su najefikasniji u Partizanu. Odličan je i Vukčević sa sedam poena i pet skokova, ali opet nema poenterskog učinka Džejmsa Nanelija, iako je na terenu proveo oko 12 minuta.

Kod gostiju Ljubičić osam poena, Aranitović je ostao na sedam iz prve četvrtine.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke