POLUVREME - Barsa trojkama "rešeta" Real!

Autor: Lazar Nikolić
petak 19.05.2023.
20:49
Izvor: Sportske.net

Katalonci "namestili" ruku.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Nakon prvog poluvremena polufinalne utakmice Fajnal fora košarkaške Evrolige Real Madrid protiv Barselone vodi sa 42:36.

Prvih 20 minuta obeležio je sjajan šut Barse za tri poena. Katalonci su ubacili čak devet trojki iz 16 pokušaja i tako rešili Realovu zonsku odbranu.

Najbolji u Barseloni bili su Aleks Abrines sa devet i Kajl Kjurik koji je ubacio poen manje.

U ekipi Reala standardno odličan bio je centar Edi Tavares sa 10 poena.

Real je bolje započeo meč i poenima Vilijams -Gosa i Tavaresa poveo sa 6:0, dok Barsa nije imala rešenja u napadu.  Katalonci su se upisali na semafor trojkom Abrinesa a isteku trećeg minuta igre.

Tavaresu niko nije mogao ništa na startu utakmice, a nakon što je pogodio dva „penala“Madriđani su stigli do prednosti od 10:3. Sjajnu odbranu na Mirotiću igrao je mladi Ndijaj, a Barsa do poena dolazila šutevima za tri poena preko raspoloženog Abrinesa i Satornskog i smanjili na 10:0 pre prvog tajm-auta. I četvrtu trojku pogodili su Katalonci u prvoj deonici, ovog puta precizan je bio Kalinić, a Jasikevičijusov tim po prvi put poveo sa 12:11.

Nastavio je Abrines da pogađa trojke, a istom merom uzvratio na drugoj strani inspirisani Vilijams-Gos. Nakon što je u finišu prve deonice Veseli napravio faul, po dva „penala“ imali su obojica Barsinih centara, jer je ranije dva prekršaja zaradio Šanli.

Nije Barsa mogla da promaši za tri poena, Kalinić je ubacio novu trojku, a Tavares dobio udarac u lice Veselog. Pole prvih 10 minuta rezultat je bio 18:18, a zanimljivo, Barsa je sve svoje koševe postigla van linije za tri poena.

Prvi koš za dva Barsa je dala tek početkom druge deonice kada je pogodio Jokubaitis koji je vezao četiri poena, a onda Kjurik sa dve vezane trojke nastavio izvrstan šut sa distance Jasikevičijusovog tima, a Barsa imala +7 (32:25) sredinom prvog dela.

 Barsa je u finišu prvog dela spuštala loptu pod koš i otišla na odmor sa prednošću od 42:36, jer je Ljulj pogodio za tri u samom finišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke