POLUVREME - Baskonija serijom trojki napravila preokret, Partizan u minusu!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.10.2022.
21:16
Izvor: Sportske.net

Crno-beli odlično odigrali prvu, ali posustali u drugoj četvrtini.

AdmiralBet ABA liga/Cibona/Marin Susic
AdmiralBet ABA liga/Cibona/Marin Susic

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u Vitoriji, Baskonija - Partizan 46:42.

Za razliku od meča sa Albom kada je počeo sa mladim igračima od prvog minuta, Željko Obradović se večeras odlučio za iskusnu petorku Egzum, Papapetru, Naneli, Ledej i Lesor.

Počelo je poenima Lesora uz faul za početno vođstvo Partizana od 3:0, a isto je uspelo i Naneliju u narednom Partizanovom napadu, u kom su crno-beli upisali i čak tri ofanzivna skoka. Na sve to se nadovezala i dobra odbrana, posle koje Dante Egzum zakucava za već osetnih 8:2 u korist Partizana.

Usledio je tajm-aut posle kog Giedraitis uzvraća trojkom za 8:5, nešto kasnije se i Tompson upisao, ali i Partizan nastavlja sa dobrom igrom u napadu, pa su crno-beli poveli i sa 14:7 posle pet minuta igre.

Giedraitis kod domaćih ulazi u šutersku seriju, njegova druga trojka za 14:10, ali u Partizanu je za sada još raspoloženiji Matijas Lesor koji je iznudio novi prekršaj i sa linije penala stigao do već devet poena.

Crno-beli su do kraja prve deonice stigli i do devet poena prednosti, bilo je 23:14 posle prvih deset minuta, a uz Lesora sve zapaženiji je bio i Ledej koji je početkom druge četvrtine pogodio i prvu trojku i tako stigao do deset postignutih poena.

Ali, posle te njegove trojke sledi najbolji period igre Baskonije od početka meča. Trojke su njihov veliki adut, pogotovo kada igraju na svom terenu i to je sve više počelo da dolazi do izražaja, pa je posle tri minuta igre u drugom kvartalu Baskonija smanjila na samo tri poena zaostatka - 28:25.

Posle Obradovićevog tajm-auta, pogodio je Egzum sa linije penala, ali nedugo zatim ''sevnula'' je i treća trojka Hauarda za izjednačenje na 30:30. Partizan ne koristi ni sledeći napad, a na drugoj strani nova trojka za domaće koju je sada pogodio Kuruc za 33:30. Ovu seriju domaćih prekinuo je ne previše zapaženi Panter, ali Baskonija ne prestaje sa trojkama, pogodio je i Kostelo za 36:32 u korist domaćeg tima. Panter u ekipi Partizana ponovo preuzima odgovornost, pogađa i on svoju prvu trojku, a Ledej vraća prednst na stranu Partizana - 37:36.

Znali su crno-beli šta je najjači adut Baskonije, ali nemaju rešenje - Hauard pogađa i četvrtu trojku, a onda Panter baš preko njega uzvraća istom merom - druga trojka kapitena Partizana za 40:39 u korist crno-belih.

Ipak, Partizan sve više posustaje u finišu prvog poluvremena i Baskonija ima rezultatsku prednost posle prvih 20 minuta igre.

Hauard je sa 12 poena (4 trojke) najefikasniji u domaćem timu, Kostelo i Sedekerskis su upisali po devet a na drugoj strani Ledej 12, Lesor 11 poena, i jedan i drugi imaju po šest skokova.

Čak 10 trojki iz 20 pokušaja postigli su košarkaši Baskonije u prvom poluvremenu, Partizan samo tri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke