POLUVREME -Biće drame, iznervirani Dončić i Prepelić drže Slovence

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 06.09.2023.
15:15
Izvor: Sportske.net

Veoma neizvesno prvo poluvreme i odličan procenat šuta za tri poena Slovenaca.

EPA-EFE/MARK R. CRISTINO
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Povezane vesti

Posle prvih 20 minuta igre u Manili u okviru poslednjeg četvrtfinala, reprezentacije Kanade i Slovenije igraju veoma zanimljivu utakmicu, a trenutno je 50:50.

Slovenci su bolje ušli u meč pre svega zbog dobrog šuta za tri poena, a Kanađani su dobro čuvali Dončića koji nije toliko dobro šutirao u prvoj deonici. 

Kada je Gildžes-Aleksander podigao nivo igre Kanađani su uspeli da preokrenu, a u samom finišu su posle sjajnog zakucavanje Bereta i trojke Dorta stigli do 26:22. 

Izuzetno raspoložen za igru je bio Klemen Prepelič koji je ređao trojke u prvom poluvremenu i nije dao Kanađanima da se odmaknu, a sredinom druge deonice videli smo smušenost i jednih i drugih i činilo se da su Kanađani propustili priliku da povedu osetnijom razlikom.  

Dončić je bio prilično iznerviran sudijskim odlukama, a onda trojka Nikolića za 35:34 za Slovence, da bi novu trojku postigao Čebašek!

Došao je i trenutak da Luka Dončić dobije tehničku grešku, nakon što mu nije sviran faul, upravo tada su krenula kola nizbrdo za Slovence koji su očas posla gubili sa 44:40. 

Iznervirani Dončić je pogodio trojku, pa onda dvojku uz faul (koji ponovo nije sviran) i ponovo smo gledali rezultatsku klackalicu. 

Zakucavanje Aleksander-Vokera je vredno pomena, kao i atraktivan ulaz Dončića. 

Uglavnom, gledaćemo dramu u nastavku ukoliko Slovenci nastave da šutiraju u visokom procentu (10-17 za tri poena u prvom poluvremenu).

Gidlžes-Aleksander ima 13 poena, na drugoj strani Dončić 17, Prepelič 11. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak