POLUVREME - Biće drame, Radonjićevi ''zeleni'' muče Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.10.2022.
19:50
Izvor: Sportske.net

Biće bolje sa Vildozom?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena utakmice drugog kola Evrolige, Crvena zvezda - Panatinaikos 38:42.

Nošena velikom podrškom sa tribina, Crvena zvezda je odlično započela utakmicu. Brzo su crveno-beli postigli tri trojke, pogađali su Holand, Lazić, a odlične minijature i u odbrani i u napadu u tim trenucima imao je Ben Bentil i Zvezda je povela sa 11:6.  

Zvezdin nalet je prekinuo Endrju Endrjuz, Holandov saigrač iz Burse prošle sezone.  On je najpre pogodio za dva uz prekršaj, a onda i prvu trojku za vođstvo Panatinaikosa od 12:11.
Počeli su da se ređaju poeni na obe strane, bio je to period brze igre, videli smo i atraktivno zakucavanje Luke Mitrovića za 15:14, a onda i njegov koš uz faul, pa Zvezda stiže do vođstva 18:14.

Zvezda je do kraja prve četvrtine kontrolisala dešavanja na terenu, zaigrala je znatno čvršće u odbrani i u drugi kvartal je unela šest poena prednosti - 24:18.

Uvodne minute druge deonice obeležio je raspoloženi Endrjuz čijim poenima PAO prilazi na 24:22. Ubrzo su gosti i izjednačili preko Vilijamsa, a njihovu seriju prekinuo je Bentil. Dugo su se čekali poeni Nikole Ivanovića, a posle četiri minuta igre u drugom kvartalu on je pogodio posle lepog prodora. Isto važi i za Džejlena Adamsa koji je svoje prve poene postigao nedugo zatim posle osvojene lopte u odbrani i kontranapada, a kada je Ivanović pogodio i svoju prvu trojku, atmosfera u dvorani je ponovo dostigla vrhunac - 34:29 za Zvezdu.

Kao po pravilu, Panatinaikos se opet vraća, ovoga puta poenima Grigonisa koji smanjuje na 34:33, a sve zapaženiji centar gostiju Papajanis donosi i izjednačenje Atinjanima - 36:36. Posle poena Martina za Zvezdu, Li pogađa trojku za goste koji dolaze i do minimalnog vođstva od 39:38.

Ubrzo su to vođstvo uvećali na 42:38, a Zvezda je sve više problema imala u napadu.

U Zvezdi najefikasniji Bentil sa sedam poena, a Grigonis sa devet, Endrjuz sa 8 i Papajanis sa sedam poena predvode Atinjane.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke