POLUVREME - Biće drame, trojka u zadnjoj sekundi Mekintajera!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.10.2024.
20:52
Izvor: Sportske.net

Dobra igra crveno-belih!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme, a Crvena zvezda protiv Barselone igra veoma zanimljivu i neizvesnu utakmicu, trenutno je 47:44. 

Minut i po je bilo potrebno Crvenoj zvezdi da postigne prve poene na utakmici, a na drugoj strani je Kevin Panter blistao i koristio mane Zvezdine odbrane. 

Barsa je igrala odlično u oba pravca, posle trojke Džabarija Parkera iz ćoška bilo je 11:5, ali se onda u napadu Crvene zvezde pojavio Miloš Teodosić sa dve briljantne asistencije i Zvezda je prišla na 11:13!

Crvena zvezda je prvi put povela na ovom meču posle trojke sjajnog večeras Nikole Kalinića, a posle trojke Teodosića bilo je 19:17!

Novu trojku za Crvenu zvezdu posle sjajnog protoka lopte Teodosića i Kalinića postigao je Jago dos Santos, a onda u poslednjoj sekundi narednog napada Brazilac postiže još jednu za 25:21!

Ipak, Barsa serijom 5:0 završava prvu deonicu zahvaljujući odličnom Satoranskom. 

Opšti haos u prva tri minuta na terenu u drugoj četvrtini, a Barsi je to malo više prijalo i imala je prednost 30:27 pre odlaska na tajm-aut, a onda se Zvezda preporodila, fantastični Jago dos Santos je pononvo imao mis-meč situaciju, iskoristio 2+1 za 32:30!

Nemanja Nedović je dobro zatvoren od strane Barselone, ali je Gedraitis novom trojkom uspeo da vrati Zvezdi prednost. Barsa nije imala koncentracije u napadu sredinom druge četvrtine, činilo se da je ekipa Janisa Sferopulosa mogla da napravi ozbiljnu prednost u tim trenucima, a na 37:33 Penjaroja je zvao tajm-aut. 

Nastavila je prednost da raste do +6, ali Barsa se konsolidovala do kraja čevrtine, Džabari Parker i Vili Ernangomez su uspeli da dobiju duele pod košem, a veliki problem jesu i tri lične Bolomboja. 

No, Zvezda je imala prednost sve do samog kraja kada je domaći tim stao u napadu, a Barsa je iskoristila svoje šanse za izjednačenje. I onda se pojavio Miler-Mekintajer koji pogađa trojku sa 8 metara u poslednjoj sekundi. 

Jago sa 11 poena najefikasniji, Kalinić ima 9. Kod Barse 10 poena Veselog, Ernangomez 9, Panter 8. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke