POLUVREME - Crno-beli bez odbrane, bolan Partizanov povratak u Evroligu!

Autor: Darko Mitrović
petak 07.10.2022.
20:46
Izvor: Sportske.net

Mnogo problema u igri Partizana, a Alba ih obilato koristi.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u Berlinu, Alba - Partizan 61:43!

Trener Obradović je odlučio da uz Pantera i Egzuma priliku u prvoj petorci pruži trojici mladih igrača - Vukčeviću, Trifunoviću i Koprivici. Alba je bolje počela meč, povela je sa 5:0, a prve poene za Partizan na povratku u Evroligu postigao je Balša Koprivica svojim zakucavanjem.

Sikma zatim pogađa novu trojku za Albu, a Egzum uzvraća na drugoj strani, najpre sa poludistance, a onda i trojkom kojom smanjuje na 8:7.

Brzo se igralo na obe strane u uvodnim minutima meča, a poenima Egzuma Partizan prvi put stiže do izjednačenja - 11:11. Bio je to već deveti poen za Egzuma na utakmici posle nepuna četiri minuta meča.

Ni tu se nije zaustavio Partizanov Australijanac, novi poeni za novo izjednačenje, a tačno na sredini prve četvrtine Trifunović pogađa trojku za 16:16.

Od tog trenutka počinje kriza u igri Partizana, zaustavljen je Egzum u napadu, a problema u odbrani je bilo sve više, pre svega u defanzivnom skoku, pa Alba pravi seriju 8:0 i stiže do već ubedljivih 24:16.

Trener Željko Obradović je reagovao tajm-autom i potpunom promenom startne petorke, a Anđušić svojim poenima konačno prekida seriju domaćih.

Ali, Alba i dalje veoma lako dolazi do poena, uz to je i Lesor ekspresno zaradio tri lične greške, a treber Obradović je, sudeći po svojim reakcijama u tim trenucima bio veoma ljut i na Zeka Ledeja koji je ubrzo izašao iz igre, dok poenima Timana Alba stiže i do ''plus 12'' - 30:18.

Tim košem Timan je stigao do svog 500. poena u Evroligi, a da sve bude još gore po Partizan, Naneli u poslednjoj sekundi prve četvrtine pravi prekršaj pri šutu Šnajdera za tri poena, a košarkaš Albe to maksimalno koristi i domaći tim završava prvu četvrtinu sa 15 poena prednosti - 33:18!

Kako je završena prva, tako je počela i druga četvrtina - nova troojka za Albu, ovoga puta Proćida za 36:18, a isti igrač zakucava nešto kasnije za ''plus 20''!

Najveći Partizanovi aduti Panter, Naneli, Papapetru, Ledej i Lesor su bili potpuno bezopasni i bezidejni u napadu, a najnoviju seriju Albe je nakratko prekinuo Anđušić svojim pogotkom. Mladi italijanski košarkaš Proćida nastavlja da se poigrava sa Partizanovom gotovo nepostojećom odbranom, a Alba nastavlja da uvećava svoju prednost - 46:20!

Posle novog obradovićevog tajm-auta, Anđušić i Panter vezuju šest poena i Partizan smanjuje na 46:26.

Konačno i jedna dobra odbrana Partizana, posle čega Anđušić pogađa trojku i Partizan prilazi na 46:29.

Domaći su reagovali tajm-autom, posle kog Anđušić asistira Lesoru koji zakucava za 48:31. Budi se i Panter u napadu Partizana, ali ako crno-beli u nastavku ne poprave igru u odbrani teško da će i u rezultatu nešto bitnije da se promeni do kraja meča.

Olinde sa 11 i Proćida sa devet poena najefikasniji su u Albi posle prvog poluvremena, a u Partizanu to su Egzum sa 13 i Anđušić sa 12 postignutih poena. Albina prednost ogleda se i u tome što se u njenom sastavu čak desetorica igrača upisala u strelce tokom prvog dela igre.

-

-

-

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke