POLUVREME - Braun i Džons bez promašaja, Partizan ubacio 63 poena za 20 minuta!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.10.2024.
19:17
Izvor: Sportske.net

Crno-beli na ''plus 16'' na poluvremenu.

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U Beogradskoj areni, košarkaši Partizana ubedljivo vode posle prvog poluvremena ''balkanskog klasika'' protiv zagrebačke Cibone, rezultatom 63:47.

Trio Lundberg, Koprivica i Nakić je bio najzaslužniji za vođstvo Partizana od 13:6 posle nepunih prvih pet minuta.

Nedugo zatim crno-beli prvi put dolaze i do dvocifrene ptrednosti, posle trojki Brauna i Bonge, za vođstvo od 21:9, pa je trener Cibone morao da traži novi tajm-aut.

Piter Džok je uzvratio svojom trojkom, zaigrali su gosti malo bolje i u odbrani, ali samo nakratko, pa je Partizan do kraja prvog kvartala stigao do 34 postignuta poena, uz 14 poena prednosti.

Partizan je u drugom kvartalu održavao petnaestak poena prednosti, rutinski je odrađivao posao, a monotoniju je najpre prekinulo oduševljenje na tribinama zbog poraza Zvezde u Splitu, da bi u tim trenucima na terenu došlo do sukoba Tajrika Džonsa sa Barberom, ali su ostali igrači jednog i drugog tima sprečili teži incident.

Sudije su odgedale snimak, a posle svega Barber je isključen zbog ''akumilirane'' tehničke i nesportske lične greške.

Sterling Braun je posle prvog poluvremena najefikasniji u Partizanu sa 12 poena (3/3 za tri), a Tajrik Džons ima 4/4 za dva i 4/4 sa linije penala za ukupno 12 poena.

Kod Zagrepčana je Barber bio ubedljivo najefikasniji sa 20 poena, ali za njega je ovaj meč završen. Deset poena ima Piter Džok uz 2/2 za dva i 2/2 za tri poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke