POLUVREME - Braun vs Avramović 22:20, Partizan na ''minus 12''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.10.2023.
20:51
Izvor: Sportske.net

Ključno pitanje - kako zaustaviti Lorenca Brauna?

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme u Tel Avivu, Makabi - Partizan 55:43 u meču prvog kola Evrolige.

Lorenco Braun je od samog početka počeo da pravi mnogo problema Partizanu, upisao je 10 od prvih 13 poena ekipe Makabija, za vođstvo domaćih 13:7, posle čega je Željko Obradović bio prinuđen da zatraži prvi tajm-aut. Mateuš Ponitka u ta četiri minuta igre nije uspevao da parira odličnom pleju Makabija, pa ga je Obradović posle nekoliko kritika ostavio na klupi i na teren poslao Avramovića.

On je odmah poentirao za 13:9, imao je i Smailagić jedno atraktivno zakucavanje nešto kasnije, ali Lorenco Braun je nastavio da ''teroriše'' odbranu crno-belih, što poenima, što asistencijama i Makabi je na dva i po minuta pre kraja prvog kvartala stigao do dvocifrene prednosti - 23:11.

Pokušavao je trener Obradović da izmenama trgne ekipu, ali crno-beli su sve bezidejnije izgledali u napadu. 

Pred kraj prve deonice Makabi je imao i 14 poena prednosti, na šta je Naneli reagovao trojkom i smanjio na 27:16, što je bio konačan rezultat prvog kvartala.

Početkom drugog se razigrao Aleksa Avramović, koji je svojim poenima doneo prilazak na samo pet poena zaostatka, ali je potom usledio još jedan period odlične igre Makabija na čelu sa nezadrživim Braunom i domaći vraćaju dvocifrenu prednost.

Lorenco Braun sa 22 poena i 6 asistencija predvodi Makabi uz 4/4 za tri i 5/6 za dva poena, a u Partizanu mu parira Avramović sa 20 poena (7/7 za dva, 1/2 za tri).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke