POLUVREME - Brutalni Panter preslišava "kralja"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 10.05.2023.
21:57
Izvor: Sportske.net

Real na kolenima posle dve četvrtine!

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Posle prvih 20 minuta ekipa Partizana vodi protiv Reala sa 55:39!

Dobro je u odbrani počeo Partizan, Real nije mogao do poena iz igre dva minuta, ali je Alen Smailagić brzo zaradio dve lične greške pa je Obradović morao odmah da reaguje. 

Greške Reala, konkretno Tavaresa, odvele su Partizan na 8:4, ali je iznenađujući ulazak Ndiaja uspeo da poremeti crno-bele, pa je domaćin izjednačio. 

Ovaj mladi 18-godišnji košarkaš Reala je imao i sjajnu blokadu, a Partizan je nastavio da se muči u napadu, lakih poena jednostavno nije bilo. 

Real je prvi put poveo posle slobodnih bacanja Ndiaja, a Partizan je vratio prednost trojkom Janisa Papapetrua (14:15). Rezultatska klackalica, a onda i drugi faul Tavaresa nakon čega je Lesor doneo crno-belima 3 poena viška sa linije za slobodna bacanja. 

To je ono što najviše raduje, Partizan je prvu deonicu završio sa svim pogođenim slobodnim bacanjima (8-8). Ipak, Real je sa druge strane imao 10-10. 

Trojka Serhija Rodrigeza je otvorila drugu deonicu za 25:25, ali je Kevin Panter sve to vratio na svoje mesto trojkom sa osam metara na isteku napada preko ruke Hezonje!

Bitna situacija desila se i posle promašaja Hezonje posle čega je klupa Reala dobila tehničku, a onda u istom napadu Kevin Panter pogađa novu trojku za +7! Promašaj Rendolfa, pa zakucavanje Lesora bi verovatno napravilo erupciju u "Areni", a na drugoj strani neverovatna trojka Kozera.

Stao je Real u zonu i ponovo napravio problem Partizanu, ali je trojkom uspeo da je razbije Džejms Naneli! Na drugoj strani šut nije služio domaćina, a onda i treća lična Edija Tavaresa i to u napadu! Usledila je i tehnička Hesusa Matea, a nakon kontre Papapetrua i Nanelija crno-beli su imali 31:40!

Domaći nisu mogli ništa u napadu, a Lesor je igrao pametno na Ndiajea i Real je nastavio da niže lične greške, a Partizan da pogađa slobodna bacanja, pa smo videli i prvi put dvocifrenu prednost.

Nova trojka Nanelija donela je Partizanu 35:47, ali potencijalni problem jesu tri lične greške za Lesora pred nastavak utakmice. No, Partizan ima Pantera, pogodio je novu trojku za 37:50! Usledila je i trojka Ledeja, a Panter je stavio tačku na prvo poluvreme. 

Neverovatno zvuči, ali Partizan ima 18-18 slobodna bacanja u prvom poluvremenu!

Panter ima 16 poena, kod Reala Musa ima 9. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke