POLUVREME - Čekaju se Panter i Ledej, Partizan u minusu

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.12.2023.
19:21
Izvor: Sportske.net

Kapiten opet van ritma...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Poslednji evroligaški meč u 2023. godini ekipa Partizana igra večeras u prepunoj ''Štark areni'' protiv italijanskog Virtusa, a posle prvog poluvremena gosti iz Bolonje vode sa 41:36.

Kako je i najavljeno, večerašnja utakmica je imala i humanitarnu uvertiru, gledaoci su na parket bacali plišane igračke od kojih će se svaka 'pretvoriti' u 1000 dinara humanitarne pomoći, a što će finansirati kompanija NIS.

Kada je sama utakmica u pitanju, ekipa Virtusa je od samog početka nametnula svoj ritam igre, veoma čvrsto i agresivno u odbrani, a glavna meta bio im je kapiten Partizana Kevin Panter koga su Kordinije i Heket uspeli da neutrališu, ali i da izazovu nervozu kod njega, pa je Panter brzo napravio i dva faula, uz čak tri izgubljene lopte.

Nije Partizan imao raspoloženog igrača u napadu do pred kraj prve deonice kada je Naneli preuzeo odgovornost, nedugo pošto je ušao u igru.

Virtus je imao 11 poena prednosti na ulasku u završnicu prvog kvartala, a Partizan je zahvaljujući Naneliju i Doužeru prišao na podnošljivih 18:23.

Na krilima raspoloženog Nanelija, Partizan je početkom drugog kvartala uspeo da izjednači na 23:23, ali kratko je potrajao ovaj bljesak crno-belih. Gosti ubrzo vezuju nove tri trojke, a na oko četiri minuta do kraja poluvremena, Heket pogađa trojku za maksimalnih ''plus 13''- 41:28 u korist Virtusa.

Kaboklo i Naneli svojim poenima smanjuju na 41:33

Naneli je sa 12 poena najefikasniji u Partizanu, Kaboklo ima 10, Ledej je bez poena, a Panter je upisao samo tri. Kod gostiju Lundberg najefikasniji sa 9 poena, Abas, Heket i Šengelija ga prate sa po 6.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke