POLUVREME - Cibona blista protiv umornog Partizana!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.10.2023.
21:44
Izvor: Sportske.net

Bez obzira na sve finansijske probleme, Cibona je preveliki klub da bi se mogao potceniti.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Pred 8.113 gledalaca u ''Štark Areni'' završeno je prvo poluvreme derbija trećeg kola AdmiralBet ABA lige, a Cibona kao gost vodi protiv Partizana rezultatom 42:36.

Pokušao je trener Partizana Željko Obradović da večeras maksimalno odmori svoje najveće adute pred napornu evroligašku sedmicu, ali mu to gosti iz Zagreba nisu dozvolili.

Jakov Mustapić je sjajno šuterski raspoložen, pogodio je četiri trojke za prvih dvanaest minuta u igri, a u Partizanu je primetan umor posle meča u Lionu protiv Asvela.

Cibona je od početka meča konstantno bila u vođstvu. Na kraju prvog kvartala gosti su imali devet poena prednosti, a početkom drugog su tu prednost uvećali na 15 poena razlike, bilo je i 33:18 u njihovu korist.

Morao je tada Obradović da na teren pošalje i kapitena Pantera i Džejmsa Nanelija posle čega je nalet gostiju zaustavljen, ali Partizan i dalje ne uspeva da dođe do svoje prepoznatljive igre, niti do boljeg šuta iz igre, pa je Cibona do pred sam kraj prvog poluvremena uspešno održavala desetak poena prednosti. Tek u poslednjem minutu je Partizan smanjio razliku trojkom Nanelija, pa poenima Avramovića posle kontre.

U odsustvu Kaminskog, Partizan večeras ima i velikih problema u skoku, pa će trener crno-belih imati mnogo toga da kaže svojim igračima u poluvremenu.

Mustapić sa 12 i Aranitović sa 11 poena su najefikasniji u ekipi Cibone, a u Partizanu Smailagić ima sedam poena, Ledej je upisao šest.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke