POLUVREME - Zvezda blista, Partizan ''nije došao'' na derbi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.01.2024.
20:53
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli potvrđuju da su u izvanrednoj formi. Partizan nije pokazao - ništa!

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbija 19. kola Evrolige, Crvena zvezda dominira protiv Partizana i ubedljivo vodi posle prvih 20 minuta igre sa 50:29.

Počelo je poenima Nikole Topića, uz faul Ponjitke, Zvezda je povela sa 3:0, a crno-beli su u prvih par minuta delovali prilično neorganizovano u napadu. Ipak, Doužer donosi prve poene Partizanu, a kapiten Crvene zvezde Branko Lazić brzo pravi dve lične greške.

Zvezda ne koristi par svojih napada, a Panter donosi prvo vođstvo Partizanu - 3:4. Ipak, agresivni su domaći u odbrani, to im brzo donosi rezultat i preko Nedovića i Davidovca Zvezda dolazi do vođstva 8:4.

Kaboklo je prekinuo tu mini-seriju Zvezde, ali samo nakratko, novu trojku za crveno-bele postiže Hanga iz kornera, a Partizan ponovo gubi loptu u napadu. To ponovo kažnjava Hanga, koji pogađa novu trojku i Zvezda je povela sa osetnih 14:6.

Doužer je zatim pogodio uz faul, na drugoj strani prve poene upisao je i Fredi Gilespi, a tek na oko dva minuta pre kraja prve četvrtine Miloš Teodosić prvi put ulazi u igru.

Tri zicera su promašili košarkaši Partizana u narednom napadu, onda je i Kaboklo bio neprecizan u šutu za tri poena, a Zvezda je nastavila da uvećava svoju prednost, ovoga puta preko Gedraitisa sa linije penala za 18:9.

Pokušavao je trener Partizana Željko Obradović izmenama da nađe pravu petorku i makar nekog raspoloženog igrača, ali mu to nije uspevalo i Zvezda novim poenima Gilespija prvi put stiže do dvocifrenog vođstva - 20:9.

Do kraja prve četvrtine Gilespi još dva puta poentira i Zvezdin novajlija je neočekivano postao najefikasniji Zvezdin igrač sa osam poena u prvom kvartalu koji je Zvezda dobila sa 24:13. A kako je Partizan odigrao prvu deonicu najbolje pokazuju dva statistička podatka - u asistencijama 8:0 za Zvezdu, a u izgubljenim loptama Partizan 6, Zvezda samo dve.

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Da sve bude gore po Partizan, Teodosić na startu druge četvrtine pogađa trojku za ''plus 14''. Uzvratio je Džejlin Smit na isti način, ali Gilespi je nezaustavljiv za crno-bele, stigao je i do desetog poena, a Gedraitis na novu asistenciju Teodosića pogađa trojku za 32:16. Na to se nadovezala i nova greška Nanelija, a na drugoj strani još jednom sjajna saradnja Teodosić-Gedraitis za ''plus 18'' - 34:16!

Reagovao je Željko Obradovioć tajm-autom, ali ništa večeras ne ide crno-belima, Hanga pogađa za 36:16! Tek tada se ''pojavio'' kapiten Panter svojom prvom trojkom, ali posle Gilespija, sada i Gedraitis ''teroriše'' odbranu Partizana.

I umesto zanimljivog derbija, utakmica se pretvorila u Zvezdino rutinsko odrađivanje posla, Partizan večeras nema igrača koji bi mu makar dao nadu za eventualni preokret.

Doduše, na ulasku u finiš poluvremena Panter je počeo da koristi opuštanje crveno-belih u odbrani i Partizan je prišao na 44:29.

Ali, posle Sferopulosovog tajm-auta Nedović pogađa trojku, zatim još jedan očajan napad Partizana, a tačku na prvo poluvreme stavlja Teodosić svojom trojkom za 50:29 posle prvih 20 minuta!

Fredi Gilespi 10 poena u Zvezdi, Gedraitis devet, Hanga osam, Nedović sedam, a u Partizanu nešto efikasniji od ostalih Panter sa devet i Doužer sa sedam poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke