POLUVREME - Nerešeno u ''Areni'', Mitrović odličan, Jago deli asistencije!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.02.2024.
20:46
Izvor: Sportske.net

Ravnopravna borba u prvih 20 minuta..

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dan posle Partizana, na evroligašku scenu je ponovo izašla i Crvena zvezda, koja je u 26. kolu elitnog evropskog takmičenja dočekala litvanski Žalgiris.

Zvezda je večeras oslabljena neigranjem povređenih Teodosića i kapitena Lazića, uz odranije povređenog Topića, a posle prvih 20 minuta igre u ''Štark areni'' rezultat je 45:45.

Nemanja Nedović je pokazao da je raspoložen za igru od početka meča, uz njega se odmah istakao i Luka Mitrović, a na drugoj strani se razigrao Birutis, koji je brzo stigao do šest poena.

Nedugo zatim Kinan Evans pogađa dve trojke i Žalgiris je poveo sa 14:9. Trener Sferopšulos je u tim trenucima reagovao tajm-autom posle čega je Zvezda zaigrala bolje u odbrani, a Gedraitis je smanjio prednost gostiju.

Na drugoj strani Lekavičijus pogađa trojku, pa je Žalgiris nakratko imao i šest poena prednosti, ali je i Luka Mitrović pokazao da i on može da pogodi van linije 6.75, pa je Zvezda brzo anulirala vođstvo rivala.

Raspoloženi Mitrović je do kraja prve četvrtine stigao do ukupno devet poena, Jago do šest asistencija, ali Zvezda nije uspela da pređe u vođstvo, pa je prvih deset minuta završeno minimalnim vođstvom Žalgirisa - 22:23.

Smart je početkom drugog kvartala nakratko doneo prednost Zvezdi, ali se na drugoj strani razigrao Samner. Ali, kada je gostima stao šut za tri poena, odlični Smart je svojom trojkom vratio prednost crveno-belima - 33:31.

Usledila je ravnopravna borba, ekipe su se smenjivale u minimalnom vođstvu

Luka Mitrović je sa 11 poena najefikasniji u ekipi Crvene zvezde, Smart i Nedović su upisali po devet, Jago uz 10 poena ima devet asistencija, a u Žalgirisu devet poena Evansa, dok je Birutis upisao osam poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke