Poluvreme - Crveno-beli "elektrošok" za Makabi, "Zvezda ili Lejkersi?" (TVITOVI)

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 07.10.2021.
20:54
Izvor: Sportske.net

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 27:35 (10:20, 17:15)

KK Crvena zvezda mts
KK Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode na poluvremenu protiv Makabija u "Menora Mivtačim areni" sa 35:27.

Bilo je to veoma dobro poluvreme Crvene zvezde, sa ocenom "odličan" da nisu posustali u drugom delu drugog kvartala. Granitna odbrana na ivici faula, korišćenje svakog kvadratnog metra prostora i slabosti rivala. Briljantno su igrali gosti na oba kraja parketa i pravili ogromne probleme Makabiju. Kao da su bili uključeni u struju u uvodnih četvrtinu i po.

Sve je funkcionisalo kako valja od samog starta. Krenuli su serijom 8:0, da bi Nanali sa poludistance upisao prve poene za domaći tim. Mitrović je odlično kontrolisao pik, uspevao da asistira, poentira... Marko Simonović je dva puta "cepao" mrežicu... Ukradenih lopti je bilo šest do polovine druge četvrtine. Sve je išlo onako kako je svirao Dejan Radonjić.

Međutim, kada je Makabi uspeo za nijansu da uzvrati preko poena Kalojara, uneta je nesigurnost u napad Crvene zvezde. Amerikanac je upisao osam poena za svega jedan minut. Suludo, ali na taj način je Zvezda izgubila velikih +15.

Stabilizovala se ekipa ubrzo i stala je serija Makabija, odnosno Kalojara. Radonjićev tim se kretao odlično i uspeo da održava dvocifrenu prednost. Ipak, do kraja je bilo +8, što je odlično u ovoj areni.

Bilo je i nekoliko zanimljivih komentara na društvenoj mreži Tviter od strane navijača Crvene zvezde.

*

*

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke