POLUVREME - Defanzivna klinika i Teova "magija" vode Zvezdu ka pobedi!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 30.01.2024.
20:50
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli veoma dobri u prvih 20 minuta.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde posle prvih 20 minuta utakmice 24. kola Evrolge u "Štark areni" vode protiv Valensije rezultatom 39:30. 

Blista večeras Miloš Teodosić koji je svojim ulaskom na parket, najviše uz pomoć Adama Hange kreirao seriju 12:0 i doneo dvocifrenu prednost crveno-belima, a nadovezao se i Nemanja Nedović svojim poenima.

Upravo je Nedović najefikasniji u domaćem timu sa 11 poena, sedam je ubacio Hanga, dok je Teodosić na šest poena dodao četiri asistencije.

U ekipi Valensije bolji od ostalih Kris Džons sa devet poena.

Zvezda je na početku meča spuštala loptu u reket, a prve poene na utakmici postigao je Mitrović. Odlično je funkcionisala odbrana domaćih u uvodnim minutima, Valensija je gubila lopte i stigla do koša tek posle četiri minuta kada je Džons pogodio trojku.

Energičan je kao po navici bio Jago, a njegova dalekometnra trojka donela je Sferopulosovom timu prednost od 9:3 posle šest minuta igre.

Valensiju trojka Jaga nije naterala da promeni zonsku odbranu koju je trener Mumbru postavio od starta utakmice, a ubrzo su „slepi miševi“ preokrenuli i poveli sa 10:9 nakon što je šut za tri poena pogodio Anderson.

Nije Zvezda nikako uspevala da pronađe ritam u napadu u prvoj deonici. Zona je gostima dala rezultat, pa su posle deset minuta igre vodili sa 12:11.

Dve sjajne asistencije Teodosića za Hangu i Tobija konačno su dale rezultat domaćinu, koji je stigao do serije 6:0 i poveo sa 17:12, te je Mumbru bio „primoran“ da zatraži pvi tajm-aut.

Ništa se nije promenilo posle minuta odmora, Teodosić je nastavio da blista. Prvo je iskusni plejmejker pogodio trojku, a potom i iznudio faul u napadu. Gosti su se mučili u napadu, a primetan je bio izostanak najboljeg centra Brendona Dejvisa.

Ubrzo je Zvezda došla i do dvocifrene prednosti (23:12), Hanga je pogodio trojku i kompletirao seriju domaćih od 12:0.

Sjajnu energiju, pored Tedosića imao je i Hanga, te su dvojica veterana Zvezdu odveli na „+12“ (26:14) sredino druge četvrtine.

Od starta meča odbrana crveno-belih bila je gotovo perfektna, a kada je trojku pogodio i Nedović bilo je velikih 15 poena razlike (31:16).

Tražio je trener Špnaca Aleks Mumbru da se Tedosiću dodeli nesportska lična greška posle faula nad Harperom, sudije su pogledale snimak i dosudile običan faul, a strateg Valensije zbog protesta dobio tehničku grešku.

Uspela je Valensija da u finišu prvog dela proanđe bolji napadački ritam i na odmor ode sa jednocifrenim minusom (39:30).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke