POLUVREME - Tesno u "Pioniru", Zvezda preokrenula i drži prednost

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 08.03.2023.
21:17
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda vodi protiv Efesa na poluvremenu sa 49:45.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Vrlo dinamična igra i smena rezultata u "Pioniru" garantuje zanimljiv nastavak meča.

Crveno-beli su slabije ušli u meč, ali su se brzo priključili, uneli neizvesnost i čestu smenu vođstva.

Prva četvrtina prošla je u znaku raspoloženog Ognjena Dobrića sa već 12 poena u tom periodu i slabije defanzive domačih u startu. 

Gosti su bolje otvorili meč vođstvom 8:2, Zvezda nije mogla da nađe dobra rešenja u napadu, a odbrana nije bila na visokom nivou.

Ognjen Dobrić je pogodio jako tešku i daleku trojku preko ruke u poslednjoj sekundi napada za 10:7, što je podiglo navijače i ulilo nadu u pokretanje serije, koju je ugasio Tunčer istom merom.


Ivanović je na 15:9 tražio tajm-aut i ubacio Kampaca umesto Vildoze. Fakundo po ulasku u igru pronalazi vezu sa Dobrićem koji pogađa floter uz faul, pa potom novu trojku, oba puta na proigravanja omalenog plejmejkera. Buboa se nametnuo kao glavni izvor poena kod Efesa.

Dobrić postaje glavni izvor Zvezdinih poena sa osam vezanih. Efes se oslonio na Klajburna i odbranu za održavanje vođstva. Poslednje poene u prvoj četvrini postigao je Hasan Martin za smanjenje zaostatka Efesa na 25:20.

Druga četvrtina je počela duelom Klajburna i Kampaca.

Amerikanac poentira za dva, pa Fakundo sa dve trojke spušta Zvezdu na poen zaostatka 27:26. Klajburn precizan za tri na drugoj strani.


Nedović i Petrušev promašuju šuteve sa distance, što koriste gosti da se odmajku na 34:26, strelci u seriji 7:0 bili su Klajburn sa pet poena i Danston zicerom posle skoka u napadu.

Nedović je potom prodario sa pet poena u nizu na šta se nadovezao Mitrović košem uz faul za zaostatak 34:33, nije pogodio dodatno bacanje. Domai su izdržali u odbrani, kao nagrada je stigla treča trojka Kampaca za prvu prednost Zvezde 36:34.

Zvezda u dva napada faulira Žižića, koji pogađa jedno od četiri bacanja. ispostavilo se odlična taktika crveno-belih. Hrvatski centar faulira Petruševa koji jednim od dva penala drži Zvezdu na 37:36, a Nedović fenomenalnom trojkom iz trka preko ruke diže na 40:36. Efes se ne predaje, Žižić poenima iz igre donosi izjednačenje.

Laki poeni Brajanta vraćaju prednost Efesu 42:41. Bentil se snalazi leđnom tehnikom za nastavak rezultatske klackalice.

Kampaco preuzima poslednji minut. Hitrim prodorom diže na 45:42. Nije ga omela trojka Tunčera za izjednačenje, već on na tri sekunde do kraja izvlači faul za tri penala. Atamanu se svira tehnička greška, dakle dodatno bacanje. Argentinac maksimalan - 4/4 za konačnih 49:45.

Prvi strelac Zvezde je Kampaco sa 15 uz četiri asistencije. Dobrić je svih 12 postigao u prvoj četvrtini,  Nedović je postigao devet poena.

Kod Efesa Klajburn prednjači sa 11, Žižić ga prati sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke