POLUVREME - Efes odlično šutira, ali Partizan vodi!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 29.02.2024.
21:10
Izvor: Sportske.net

Dobra partija crno-belih za sad!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u Beogradskoj areni ekipa Partizana vodi protiv Efesa rezultatom 43:40.

Četiri trojke na samom startu utakmice, na jednoj strani Plajs i Larkin, na drugoj Doužer i Ledej.

Ipak, Doužer je vezao dve izgubljene lopte, a bilo je i loših odluka u odbrani crno-belih. Na sreću, nije se odrazilo na rezultat u preteranoj meri jer je Partizan brzo preko Pantera izjednačio na 8:8. Pogodio je i trojku kapiten Partizana, a prava je šteta što Kaminski iz tranzicije nije pogodio za tri poena jer su crno-beli mogli da odu na velikih +6. 

Ponitka je radio sjajne stvari u odbrani jer je dovodio do ludila Larkina, ali nikako nije mogla ekipa Željka Obradovića da napravi razliku. Umesto toga, Osmani pogađa tešku trojku za 11:11, onda i Bobua za 11:14. Nije se dobro završila prva deonica po crno-bele jer je bilo dosta propusta u odbrambenim zadacima, pa je Efes otišao na prvi mali odmor sa 17:20. 

Ulazak Alekse Avramovića je doneo energiju u napadu, i Kaboklo je uspeo da pronađe put do koša i da potom odigra dobru odbranu, ali Partizan nije uspevao da vrati prednost jer su procenti šuta za dva poena bili nešto slabiji od očekivanog. Ipak, Aleksa je bio taj koji je naterao Mijatovića da traži tajm-aut i koji je vratio Partizanu prednost posle ukradene lopte i laganog polaganja. 

Dve uzastopne trojke Partizana preko Trifunovića i Avramovića su razgalile publiku, ali je ponovo kiksirala odbrana posle nove serije Efesa 4:0, Turci su ponovo vodili i Obradović je morao da traži tajm-aut. 

Sve je izgledalo bolje posle tog tajm-auta, serija odličnih odbrana, tri zakucavanja za 39:33 preko Kabokla (2) i Ledeja. Zakuvalo se posle faula u napadu Partizana iako je snimak pokazivao drugačije, a Ledej je kaznio još jednom loš napad Efesa za 41:35!

Efes ima odličan šut u prvom poluvremenu, 63% za dva i 41% za tri, ali ni to im ne pomaže da vode u Areni večeras. 

Ledej ima u Partizanu 11 poena, Avramović je na 9. Kod gostiju Klejburn 7.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke