POLUVREME - Efikasni Partizan vodi protiv Bajerna

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.09.2023.
16:54
Izvor: Sportske.net

Crno-beli imaju solidnu prednost posle prvih 20 minuta.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Partizana se u Atini bore za treće mesto na turniru ''Pavlos Janakopulos'', rival im je Bajern, a posle prvog poluvremena rezultat je 51:46 u korist Partizana.

Kao i juče protiv Efesa, Partizan je dobro započeo utakmicu.

Trojkom Avramovića Partizan je stigao i do osdam poena prednosti, bilo je 10:2 u tom trenutku, posle tri i po minuta igre.

Bajern je uzvratio svojom serijom 5:0, koju je prekinuo Kaminski, a onda Vukčević prelepim zakucavanjem donosi crno-belima vođstvo 14:7.

Ali, opet problemi u odbrani, prvo trojka Francuska, pa Kaminski pravi već drugi faul i Bajern za tili čas prilazi na 14:12.

Ubrzo je Bajern i nakratko prešao u vođstvo, poveo sa 17:16, posle čega Kaminski pogađa sa linije penala i ušlo se u period rezultatskog egala, pa je prva četvrtina završena rezultatom 22:22.

Partizan je tokom prvog kvartala imao više skokova i asistencija, ali je to poništio većim brojem izgubljenih lopti.

Druga četvrtina počela je trojkom Anđušića, ali je na drugoj strani i Francisko odlično šuterski raspoložen, pogodio je treću trojku iz tri pokušaja, ubrzo je usledila i Edvardsova trojka i Bajern je lako okrenuo na 31:27 u svoju korist.

Posle Obradovićevog tajm-auta, Naneli pogađa trojku kojom crno-beli hvataju rezultatski priključak. Zatim je i Smailagić bio precizan van linije 6.75, a poenima Koprivice posle četiri minuta igre u drugom kvartalu Partizan stiže do vođstva 37:33.

Tajm-aut koji je zatražio Pablo Laso nije mnogo pomogao, Partizan je uvećao razliku na ''plus devet''.

Bajern je na ulasku u finiš poluvremena prišao na 45:41, ali onda nova trojka Smailagića. Buker je sa linije penala smanjio razliku, a na drugoj strani Jaramaz promašuje oba slobodna bacanja.

Da problem bude još veći, Smailagić pravi treći faul, a Bajern prilazi na 48:46.

Naneli je u posldnjim sekundama iznudio faul za tri slobodna bacanja, pogodio je sva tri za vođstvo Partizana 51:46 na poluvremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke