POLUVREME - Egzumova povreda poremetila Partizan, ali drže se crno-beli!

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.03.2023.
21:33
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da ipak nije u pitanju ozbiljniji problem.

Sportske.net/Jovana Aleksovski
Sportske.net/Jovana Aleksovski

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme u Bolonji, Virtus - Partizan 47:45 u utakmici 27. kola Evrolige.

Partizan je šuterski odlično započeo utakmicu, tri trojke su crno-beli pogodili u prva tri minuta meča (Panter, Madar i Smailagić), poveli su sa 11:7, a na ''plus šest'' je ekipu Partizana odveo Kevin Panter.

Ali, Heket je ekspresno vezao pet svojih poena, pa je Virtus na ulasku u peti minut meča prišao na 13:12.

Nije to mnogo poremetilo crno-bele koji su preko Nanelija odbili taj nalet domaćina i održavali vođstvo i u narednim minutima meča, a na tačno tri minuta pre kraja prvog kvartala, Panter je oduzeo loptu Teodosiću, istrčao kontru i pogodio za 23:17.

Ipak, do kraja ovog dela igre Virtus je ponovo uspeo da poenima Odželeja uhvati priključak posle par loših napada crno-belih i da priđe na 28:26.

Problemi za Partizan nastavljeni su i početkom druge deonice, kada je Pajola svojom trojkom doneo vođstvo Virtusu - 29:28.

Krizni period u igri crno-belih prekinuo je Egzum poenima uz faul i Partizan je poveo sa 31:29.

Navijači Partizana su zanemeli kada je posle tri minuta igre u drugom kvartalu Egzum doživeo težak pad posle jednog prodora.uhvatio se zta ruku, udario je i glavom o parket, ali se brzo pridigao i nadamo se da je sa njim sve u redu, iako je odmah zamenjen Avramovićem.

Novo vođstvo ekipi Virtusa doneo je Pajola, a posle neodlučnog napada Avramovića, Abas pogađa trojku za 38:34 u korist Virtusa.

Srećom po crno-bele nešto kasnije je i Teodosić pogrešio i omogućio kontrui koju je na asistenciju Pantera realizovao Avramović za 38:36. Ali, Teodosić je već stigao do šest asistencija u narednbom napadu i Virtus je vratio četiri poena prednosti.

Usledila je greška Madara u koracima, pa nova asistencija Teodosića i Virtus je stigao do maksimalnih šest poena prednosti - 42:36.

Ni Obradovićev tajm-aut nije pomogao, Odželej pogađa za 44:36,  uzvratio je Madar na drugoj strani, a onda i Ledej poentira za 44:40.

Do poluvremena pogodio je Žaite kod domaćih, a onda i Papaetru pogađa trojku za Partizan. Na kraju Žaite je fauliran, pa je sa linije penala pogodio za 47:43, ali cu crno-beli opet prišli na dva poena zaostatka.

Kevin Panter je sa 13 poena najefikasniji u Partizanu, po šest su upisali Ledej i Naneli, a u Virtusu Odželej sa devet, Pajola i Abas imaju po 7, a Teodosić šest poena i osam asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke