POLUVREME - FMP muči Zvezdu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 24.05.2024.
21:12
Izvor: Sportske.net

Ne ide sve glatko za aktuelnog prvaka.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode protiv FMP-a rezultatom 45:42 nakon prvog poluvremena prvog meča polufinala AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije u "Pioniru".

Zvezda je bila dominanta u prvoj četvrtini, brzo stekla ubedljivu prednost, ali su se "panteri" u potpunosti vratili u meč tokom druge deonice.

Najefikasniji igrač kod domaćina je Nemanja Nedović sa 12 poena, tri manje ubacio je Jago dos Santos.

U redovima FMP-a Andrija Stepanović postigao je devet.

Utakmica je počela košem uz faul MVP-a finala AdmiralBet ABA lige Jaga dos Santosa, a onda je i Nedović pogodio trojkom kojom se Zvezda odmah odlepila. Nisu gosti iz Železnika imali odgovor na sjajan početak crveno-belih čija je prednost samo rasla. Pogađali su Jago i Bolmoboj, a domaćin posle pet minuta igre vodio sa ubedljivih 21:6.

Tek je Simović pogođenom trojkom malo „usporio“ domaćina, a od tog trenutka FMP uhvatio kakav-takav ritam, te se Zvezda do kraja prvog perioda nije dodatno odvojila. Posle 10 minuta bilo je 27:13 za branioca titule.

Zvezda, a poseno Teodosić, je diktirala igru, a sjajna asistencija kroz noge iskusnog plejmejkera za „zakucavanje“ Mitrovića obeležila je početak druge četvrtine. Ipak, Zvezda u drugoj deonici nije bila na nivou iz prve. Pravili su crveno-beli veliki broj grešaka, a FMP mnogo lakše stizao do poena.

Novom trojkom Šaranovića FMP je prišao na „-10“ (35:25), a trener crveno-belih Janis Sferopulos zatražio tajm-aut na kojem je žustro ukazao svojim igračima na propuste.

Posle minuta predaha Lazarević je pogodio trojku iz ugla, ali je odmah veoma dobri Rebec uzvratio, a onda i Roberts položio uz faul i spustio zaostatak svog tima na jednocifrenih –„7“ (38:31).

Nikako domaćin nije mogao da ponovo uđe u dobar ritam, a posle poena Stepanović „panteri“ su stigli na samo pet poena zaostatka (38:33). Njihov nalet konačno je okončao Nedović sa pet vezanih poena kojima je crveno-belima vratio dvocifrenu prednost (43:33).

Nije ovo demoralisalo goste koji su dobro okončali prvo poluvreme, a Zvezda na odmor otišla sa prednošću od  posle sjajnih asistencija Novaka i Rebeca koje je koristio Stepanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke