Poluvreme - FMP protiv Zvezde bolji od Reala, Efesa, Makabija...

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 11.04.2022.
18:49
Izvor: Sportske.net

Začuđujuće loša odbrana Crvene zvezde u prvom poluvremenu.

AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode protiv FMP-a u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 51:50 u prvom poluvremenu utakmice 26. kola AdmiralBet ABA lige.

Crvena zvezda je tromo započela utakmicu jer su, posle trojke Ostina Holinsa potpuno stali, a FMP na pogon Brajsa Džonsa ušao u seriju od 0:9 i ta razlika se ispostavila kao ključna za prvo poluvreme.

Bili su i na dvocifrenoj prednosti zahvaljujući odličnoj tranziciji i šutu spolja da bi crveno-beli posle ulaska Nejta Voltersa koji je dobro funkcionisao sa Stefanom Markovićom uspeli da se probude. 

Poletnija Zvezda je umanjila zaostatak, te bila konkurentnija u završnici iako su morali da izgaraju za većinu poena. Međutim, FMP je bio zaista sjajan u šutu za tri poena. Imali su četiri iz četiri pokušaja, a mnoge probleme odbrani domaćina pravio je pomenuti Džons, kako poenima, tako i asistencijama.

Odbrana Zvezde bila je krhka, a podatak koji imponuje ekipi Nenada Stefanovića jeste taj da su postigli 50 poena u dvorani "Aleksandar Nikolić", nešto što nije uspevalo timovima poput Reala, Efesa, Makabija...

U završnici poluvremena, Zvezda je po prvi put povela i to posle poena Luke Mitrovića nakon 2+1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke