Poluvreme: ''Grobari'' u hali, Partizan od očaja do NBA poteza! Novajlija oduševio!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.06.2021.
19:52
Izvor: Sportske.net

Partizan očajno odigrao prvo poluvreme, a onda je, uz pomoć navijača, stigao do velikog preokreta.

Partizan NIS
Partizan NIS

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme druge polufinalne utakmice plej-ofa KLS, Partizan - Mega 40:38.

Kako se juče i najavljivalo, Partizan na današnjoj utakmici ima podršku navijača, koji su ispunili gornji ''prsten'' tribina u Hali sportova ''Ranko Žeravica''. Međutim, utakmica nije počela onako kako su crno-beli očekivali, Petrušev, Simonović i Kazalon su tokom prve deonice pravili najviše problema odbrani Partizana, a na drugoj strani je samo Erik Mika uspevao da im parira.

Razlika u korist Mege je rasla iz minuta u minut, do ''plus 15'' pred kraj prve deonice, kada je Mega vodila sa 25:10.

Početkom druge četvrtine, Dangubić konačno pogađa prvu trojku za Partizan i smanjuje na 27:15. Popravio je Partizan igru u odbrani u tim trenucima, a u napadu je Erik Mika bio sve raspoloženiji i njegovim poenima, uz faul, Partizan je prišao na samo pet poena zaostatka - 27:22 za Megu.

Potom Mega ne koristi još jedan napad, a onda pravi delirijum u dvorani, posle atraktivnog zakucavanja Alekse Stepanovića preko Petruševa. Mega je uzvratila trojkom Novaka, ali Erik Mika nastavlja da pogađa za Partizan koji je smanjio na 30:28.

Nedugo zatim, trojkom Jaramaza Partizan stiže i do izjednačenja, a još jednim atraktivniom zakucavanjem, ovoga puta Dangubića, crno-beli su i poveli sa 35:34.

Ubrzo je ta prednost i uvećana na pet poena razlike, ali Momirov pogađa trojku uz faul i Mega je ekspresno prišla na 39:38. Do poluvremena, još jedan poen Pejdža sa linije penala.

Erik Mika je najefikasniji u ekipi Partizana posle prvog poluvremena sa 11 poena, na drugoj strani Petrušev sedam, Simonović i Kazalon po šest poena.

*


*


*


*


*


*


*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke