POLUVREME - Hercegovac pokazao zube Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.02.2024.
20:48
Izvor: Sportske.net

Crno-beli tek u drugoj četvrtini stekli nešto osetniju prednost, ali Hercegovac je i dalje u igri!

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Partizan i Hercegovac večeras u Nišu igraju poslednji meč četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća, a posle prvog poluvremena rezultat je 37:29 u korist crno-belih koji večeras prvi put igraju u novim, prugastim dresovima.

Za večerašnji meč trener Partizana Željko Obradović ne može da računa na Alena Smailagića koji ima povišenu temperaturu, ali se u tim vratio Uroš Trifunović koji je nedavno takođe imao određenih zdravstvenih problema i propustio je nekoliko prethodnih utakmica.

Kako smo i najavili tokom popodneva, tribine dvorane ''Čair'' su odlično popunjene, a ekipa Hercegovca je doprinela da od starta gledamo zanimljiv dvoboj. Tim iz Gajdobre se hrabro, sa dosta energije i samopouzdanja suprotstavio velikom favoritu, pa crno-beli večeras imaju znatno teži posao nego što se očekivalo.

Partizan je, već ''tradicionalno'' ove zime, loše počeo meč. Trojkom Brekića, Hercegovac je poveo sa 5:2, Jaramaz je zatim smanjio na 5:4, ali je Partizan na tih četiri poena ostao sve do sredine prve četvrtine.

Tada se Trifunović raspucao, vezao je pet poena i vratio prednost Partizanu, da bi tim iz Gajdobre nakratko poveo. Ali, u finišu prvog kvartala Trifunović pogađa novu trojku, stiže do svog osmog poena, a Partizan do vođstva od 12:10.

Hercegovac bolje počinje i drugu deonicu, a trojkom Gaćeše tim iz Gajdobre stiže i do četiri poena prednosti - 18:14, pa je trener Partizana Željko Obradović odmah morao da traži tajm-aut.

Uspeli su crno-beli da uzvrate, Balša Koprivica je sve više dolazio do izražaja, nešto kasnije i Zek Ledej, ali je i dalje to bila egal utakmica.

Ipak, na ulasku u poslednja četiri minuta druge četvrtine Ledej donosi crno-belima nešto osetniju prednost, bilo je 28:23 za Partizan, a Koprivica je počeo da se ističe i atraktivnim blokadama u odbrani.

Ono što je u tim trenucima bilo posebno zanimljivo je da su samo četvorica igrača postizala poene za Partizan - Ledej, Koprivica, Trifunović i Jaramaz, a nešto kasnije je Ledej stigao i do dvocifrenog učinka od 12 poena, za vođstvo 31:23.

Doužer je pred kraj poluvremena postao peti igrač Partizana koji se upisao u strelce, a uz Ledeja najefikasniji među crno-belima su Koprivica sa 9 i Trifunović sa 8 poena.

U ekipi Hercegovca su se istakli Dimić, Marić, Gaćeša i Brekić sa po pet poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke