Poluvreme: I crno i belo, to je Partizan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.02.2022.
21:48
Izvor: Sportske.net

Crno-beli vode, ali prokockali su veliku prednost.

Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena u Badaloni, Huventud - Partizan 41:42.

Partizan je sjajno započeo večerašnji derbi Evrokupa, rano je poveo 5:0, a uvodne minute meča obeležio je Rodions Kuruc koji je brzo stigao do sedam poena i dva skoka.

Prednost crno-belih je polako rasla, a posle Kuruca su glavne uloge u ekipi Željka Obradovića preuzeli Kevin Panter i Matijas Lesor.

Odličan procenat šuta imao je Partizan u prvoj deonici, 69% posle prvih deset minuta, naspram 45% domaćih  i na ulasku u drugu četvrtinu Partizan je vodio sa 27:16.

Tu se crno-beli nisu zaustavili i poenima Lesora su stigli i do ''plus 15'' - 31:16.

Ali, onda sledi odgovor domaćina, dve trojke jedna za drugom, prvo Pol, pa posle neuspelog prodora Mura, pogađa i Vilis i domaći su ekspresno smanjili na 31:22.

Željko Obradović je reagovao tajm-autom, posle čega je Partizan nakratko zaustavio nalet domaćina, ali sredinom druge deonice nove dve uzastopne trojke, ovoga puta pogodili su Vives i Ribas, pa je Huventud prišao na 37:30.

Posle nesportske lične greške Pantera domaći su smanjili i na 38:33, ali Partizan je stao u napadu, usledio je novi promašaj Pantera, pa njegova izgubljena lopta i Pau Ribas smanjuje na 38:37, uz veliku podršku sa tribina.

Pokušao je novim tajm-autom Željko Obradović da trgne svoj tim, ali bezuspešno, Huventud je nastavuio svoju seriju i poveo sa 41:38.

Konačno, na ulasku u poslednji minut druge četvrtine Ledej je pogodio za 41:40, a posle dobre odbrane usledio je odličan prodor Pantera koji vraća prednost na stranu Partizana - 42:41.

Panter je sa 14 poena najefikasniji u Partizanu, Panter ga prati sa 10, uz pet skokova. Kod domaćih najbolji Ribas sa deset i Vilis sa devet poena.

*

*

*

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke