POLUVREME - Ivanović trgnuo Baskoniju, Partizan zaostaje u Vitoriji

Autor: Nemanja Janošev
petak 03.11.2023.
21:23
Izvor: Sportske.net

Dosta muke za Partizan, posebno u skoku.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije vode posle prvih 20 minuta utakmice u Vitoriji protiv Partizana sa 48:42 u okviru 6. kola Evrolige.

Ujednačena predstava u prvih 10 minuta i dovela je do istovetnog broja poena na obe strane. Baskonija se trudila da igra vrlo brzo, dok je Partizan organizovano pokušavao da traži način za poene i uglavnom su ih tražili pod košem. Baskonija ima izuzetno raspoloženog Tadasa Sedekerksisa koji je nadmašio svoj ovosezonski prosek već nakon sedam minuta igre. Imao je devet poena u tom trenutku.

Partizan je bio dobar u šutu za tri što im je omogućilo da prate ritam rivala, što se ne može reći za Baskoniju u čijim se redovima Markus Hauard propisno ispromašivao.

Crno-beli su dobro krenuli u drugoj deonici serijom od 0:6, ali onda je stigao uraganski odgovor Baskonije od 15:0. Dosta problema imao je tim Željka Obradovića u skoku. Ofanzivan nisu pronalazili, a jedva da su parirali i pod svojim košem.

No, držali su priključak, bili u igri, a ponajviše im je tu pomagao pomenuti, potpuno indisponirani Markus Hauard koji nije dobro delovao ni na jednom kraju parkera. Svakako, isporučivali su drugi.

Zadivljujuću predstavu u prvom poluvremenu pružio je Tristan Vukčević koji ofanzivno igra prerfektan meč. Ubacio je 11 poena, bez promašaja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke