POLUVREME - Jeftine greške Zvezde, Šabaz pokazuje znake života

Autor: Nemanja Janošev
petak 01.12.2023.
20:48
Izvor: Sportske.net

Okončano prvo poluvreme u "Areni".

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde gube posle prvih 20 minuta utakmice sa Anadolu Efesom u 11. kolu Evrolige sa 43:49.

I ovog puta, organizaciono, dosta problema za Crvenu zvezdu na početku utakmice. Jago je imao palicu prvog plejmejkera na startu duela, ali to nije izgledalo dobro. Nimalo... Išlo je do te mere da igru organizuju Luka Mitrović, a loptu prenosi Rokas Gedraitis. 

Ipak, Zvezda je pronalazila poene zahvaljujući iznuđenim šutevima Nemanje Nedovića i Jaga dos Santosa i meč je bio u egalu jer su na drugoj strani bili dobri Šejn Larkin, Rodrig Bobua i Vil Klajburn. 

Period najbolje igre, Zvezda je imala krajem prve deonice i početkom druge kada su na parketu zajedno bili Teodosić, Jago i Nejpir. Tada je protok lopte bio odličan, ali defanzivno oni nisu mogli da pariraju Efesu koji je tako uzvraćao sličnom merom. 


Mnogo izgubljenih lopti imala je Crvena zvezda, uglavnom je to Efes kažnjavao, no uprkos svemu, igrala se jedna izjednačena utakmica. Ono što je bilo vrlo pozitivno jeste samopouzdanje kojim je plenio Šabaz Nejpir. U odnosu na prethodne mečeve, izgledao je mnogo uverljivije i kao takav čovek je koji ume da pravi razliku.

Izuzetnu predstavu za sada ima Luka Mitrović, čak i mimo statistike koja je odlična za prvu polovinu utakmice. Bitni skokovi, bitna dodavanja, bitni poeni, bitne odluke...

Nažalost po njegov tim, to nije bilo dovoljno za vođstvo domaćina u prvom poluvremenu. Defanzivni propusti, kojih je bilo mnogo, bili su redovno kažnjavani. I, sa skraćenom rotacijom, Efes za sada bolji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke