POLUVREME - Jokiću ne mogu ništa, Srbija "kuva" u Lionu!

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.07.2024.
21:53
Izvor: Sportske.net

Trebalo nam je malo vremena za zalet.

KSS
KSS

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije vodi protiv Francuske u pripremnoj utakmici u Lionu rezultatom 32:45.

Iako je ovo pripremna utakmica, nema suzdržavanja na obe strane. Ujednačen početak okršaja koji je Svetislav Pešić počeo sa petorkom: Avramović, Bogdanović, Dobrić, Jokić i Milutinov, a prvih sedam od 10 poena našeg tima ubacio je aktuelni košarkaš Virtusa iz Bolonje.

Ono što je počelo da pravi razliku u korist Francuza jeste šut za tri poena. Šutirali su čak 5/7 van spoljne linije, a odlično se prikazao Frenk Nilikina sa dva vezana pogotka koji ih je doveo na osam poena viška.

Bez sumnje, Nikola Jokić bio je centralna figura naših napada. Na njega su Francuzi usmerili posebnu pažnju, Matijas Lesor pogotovo, pa i Endrju Olbisi. Velika borba u skoku i nakon što je Aleksa Avramović imao jedan od svojih karakterističnih prodora i polaganja na 4:40 pre kraja prvog poluvremena, bilo je 27:27. Zatim smo videli i trojku Jokića za prednost naše selekcije i njegovih, tada, 10 poena.

Igrali smo u seriji, Jokiću nisu mogli ništa i napravili smo čak niz od 15 vezanih poena sa 27:39! Dominantna deonica našeg tima za prednost posle prvih 20 minuta.

Nikola Jokić je ubacio 17 poena u prvom delu igre koji je okončan trojkom Vanje Marinkovića.

Ne bi trebalo zaboraviti da se ovaj meč igra u čast Tonija Parkera koji se odavno oprostio od profesionalnih obaveza, ali sada je upriličen oproštaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke