POLUVREME - Kaboklo kakvog do sada nismo videli, Hauard donosi loše vesti za Partizan

Autor: Nemanja Janošev
utorak 19.03.2024.
21:20
Izvor: Sportske.net

Partizan popustio u finišu poluvremena.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vode protiv Baskonije posle prvog poluvremena meča u "Štark areni" sa 44:42 u okviru 30. runde Evrolige.

Najave Duška Ivanovića uoči ovog susreta bile su da njegova ekipa ne sme da potpadne pod utisak paklene atmosfere koju priređuju navijači Partizana pred početak. Međutim, poklekli su i Partizan je sa 5:0 započeo duel.

Dosta brzo se igralo, u prva tri minuta arbitri se praktično nisu oglašavali, a napad Partizana je veoma dobro funkcionisao. Doduše, napad koji uključuje trojicu igrača - Frenka Kaminskog, Bruna Kabokla i Kevina Pantera - jedine koji su se upisivali u prvoj deonici. Ali, pogađali su u dovoljnoj meri da crno-beli imaju čak i devet poena prednosti posle osam minuta igre.

Baskonija je uspela to nekako da isprati, čak iako ih šut nije služio i pošto je Markus Hauard loše ušao u meč i pritom se povredio pred kraj uvodnog kvartala. U pitanju je bio desni skočni zglob nakon čega je napustio parket sa bolnom grimasom.

Vratio se u drugoj deonici, međutim bilo je evidentno da postoji određeni bol koji ga dekoncentriše. Ako on nije bio od prevelike pomoći Dušku Ivanoviću i njegovom timu, jeste bio Čima Moneke koji je radio odličan posao pod košem Partizana.

To nije bilo dovoljno da Baskonija održava korak za Partizanom. Veliki broj izgubljenih lopti za goste, što se ne može reći za crno-bele koji tu kolonu nisu "pokrenuli" u prvih 16 i po minuta!

Kaboklo je igrao prvih 17 minuta i 45 sekundi meča, što je impozantan podatak za nivo košarke koji smo videli u "Areni". Prednost Partizana je tu, ali utisak je da je vođstvo moglo biti i veće. Razlog za brigu je taj i što deluje da se Markus Hauard probudio pred poluvreme.

Bruno Kaboklo je ubacio 15 poena, rekord sezone mu je 19. Osam u timu Baskonije ima Markus Hauard.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke