POLUVREME -. Kakav derbi, sjajan derbi! Spektakularno finale u ''Čairu''!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.02.2024.
21:52
Izvor: Sportske.net

Utisak je da za sada gledamo najbolji derbi od početka sezone.

© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Pred prepunim tribinama niškog ''Čaira'', Crvena zvezda i Partizan večeras vode borbu za trofej Kupa Radivoja Koraća, a posle prvog poluvremena rezultat je 44:43 za Partizan.

Igra se u odličnom ritmu, brzo, atraktivno, uz dosta energije i u odbrani, bez mnogo prekida ili nepotrebnih seckanja igre, pa i sudije za sada zaslužuju pohvale.

Počelo je alej-upom Nedovića za Gedraitisa i Zvezda je povela posle par sekundi ovog meča.

Uzvratio je Koprivica koji je iznudio faul Nedovića na drugoj strani i sa linije penala je izjednačio na 2:2.

To je bio uvod u period odlične igre Partizana, pre svih Pantera i Nanelija koji su upisali 14 narednih poena crno-belih, za vođstvo od 16:7.

Odličnu energiju u odbrani su pokazivali košarkaši Partizana, a posle još jednog odbranjenog napada, Naneli je pogrešio u kontri i prilično iznervirao Avramovića koji nije mogao da sakrije bes jer nije dobio tu loptu.

Kao da je taj trenutak nekako poremetio Partizanov odličan ritam igre, ali uporedo s tim i ulazak u igru Miloša Teodosića u ekipi Crvene zvezde. Vrlo brzo su crveno-beli napravili seriju 6:0 i prišli na 16:13, a tri poena prednosti je Partizan zadržao do kraja ove deonice.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Od početka druge četvrtine kreće nova šuterska serija Kevina Pantera, koji Partizanu donosi prvu dvocifrenu prednost, bilo je 25:15 za crno-bele, ali kao i u prvoj četvrtini Zvezda se vrlo brzo vraća i trojkom Lazića prilazi na 27:23.

Posle Obradovićevog tajm-auta, Doužer pogađa sa poludistance za Partizan, ali na drugoj strani Lazić vezuje i drugu svoju trojku za 29:26.

Međutim, Kaminski pravi sve više problema odbrani Zvezde. Dva puta se odlično snašao pod košem crveno-belih, prvi put je poentirao, a u narednom napadu je sjajno asistirao za Ledeja koji pogađa uz faul i Partizan je uvećao prednost na 34:26.

Zanimljivo da Ledej od početka meča nije izlazio iz igre sve do četiri minuta pre kraja druge četvrtine, kada ga je zamenio Uroš Trifunović.

Odmah zatim Teodosić pogađa svoju drugu trojku, Zvrzda je smanjila na 36:31, ali istom merom uzvraća izuzetno raspoloženi Kevin Panter koji je večeras sušta suprotnost onog igrača kog smo gledali sinoć protiv Vojvodine, kada skoro ništa nije mogao da pogodi.

Međutim, kako se bližio kraj poluvremena, Miloš Teodosić je pojačavao ritam, kako u odbrani, tako i u napadu. Iznudio je faul Koprivice u napadu, zatim maestralno asistirao za Gedraitisa koji pogađa trojku za 39:36.

Nedugo zatim Zvezdin Litvanac pogađa još jednu trojku i Zvezda je prišla na 41:39, pa je Željko Obradović odmah reagovao tajm-autom.

Međutim, Gedraitis nastavlja svoju seriju i sa linije penala donosi izjednačenje crveno-belima, a Partizan ne koristi ni naredni napad. Uz to i Doužer pravi treći faul, pa su crno-beli u finišu prilično pokvarili utisak iz najvećeg dela prvog poluvremena, a Gedraitis upisuje još dva poena sa penala za vođstvo Zvezde.

Na drugoj strani, Partizanovu napadačku krizu prekinuo je Zek Ledej svojm prvom trojkom, a do kraja poluvremena Bolomboj pravi faul u napadu, pa je ostalo 44:43 za Partizan.

Kevin Panter ubedljivo najefikasniji u ekipi Partizana sa 18 poena, Naneli je upisao šest, a u Zvezdi Gedraitis najbolji sa 14 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke