POLUVREME - Kampaco bez poena pokrenuo Zvezdu, povredio se Vildoza!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.03.2023.
19:50
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli vode protiv Baskonije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezda nakon prvog poluvremena meča 30. kola Evrolige vode protiv Baskonije sa 39:38.

Najefikasniji na utakmici je Ognjen Dobrić sa devet poena, Bentil je ubacio dva manje. Baskoniju predvodili Maik Kocar i Rokas Gedraitis koji su postigli po poen manje.

Baskonija je serijom 7:0 započela meč. Trojku je pogodio Tompson, a na njju su se poenima nadovezali Kocar i Gedraitis. Tek na isteku trećeg minuta Zvezda je našla put do koša preko Martina, a onda se uključio i Vildoza pogođenom trojkom za 11:7.

Usledio je period bez postignutog koša koji je prekinuo Tompson, a onda Haurad pronašao Kocara za novu maksimlanu prednost gostiju 15:7, ali je u narednom napradu trojkom uzvratio Dobrić. Pokrenuo je Dobrić Zvezdu, a prikuljučio mu se Mitrović, te je Zvezda ušla u bolji napadački ritam i lakše dolazila do poena u nastavku prve deonice.

Posle pauze zbog povrede na teren se vratio Nedović, a Homs trojkom i Gedraitis sa linije „penala“ vratili +8 Baskoniji (24:16). Do kraja prve deonice Zvezda je preko Markovića i Nedovića smanjila zaostatak i posle uvodnih 10 minuta gubila sa 26:21.

Započela je Zvezda dobro drugu četvrtinu, poentirao je Petrušev, a onda Rajeste uzvratio trojkom, a Inok vratio +8 (31:23) Baskoniji, a Marinković prodorom doneo gostima dvocifrenu prednost i naterao Duška Ivanovića da zatraži tajm-aut. Nije pomogao minut odmora Zvezdi, Marinković je ponovo poentirao i dodatno uvećao vođstvo svog tima.

Kao i na nekoliko prethodnih utakmica crveno-beli su želeli da se trojkama vrate u meč, ali im to nikako nije uspevalo, ali je zato Bentil pogodio slobodno bacanje i položio za jednocifreni minus (35:27) na sredini druge deonice. Tada se na povredu zadnje lože požalio Luka Vildoza i otišao u svlačionicu.

Povreda Argentinaca nije poremetila Zvezdu koja je nastavila da traži Bentila, a njemu se pridružili Martin i Dobrić za minimalni zaostatak (35:34). Sjajno je u tim trenucima defanzivno igrao Fakundo Kampaco koji je pravio glavobolje gostima, terao ih na greške i delio asistencije saigračima i bio jedan od najzaslućnijih za Zvezdinu seriju od 10:0.

Nastavili su se problemi Baskonije u napadu, Španci preko pet minuta nisu stigli do poena, a Bentil sa linije slobodnih bacanja izjednačio rezultat (35:35). Košem Nedovića crveno-beli su preokrenuli, ali je seriju domaćih od 13:0 trojkom prekinuo Haurad i doneo vođstvom Baskoniji na poluvremenu, da bi Dobrić vratio Zvezdi prednost na poluvremenu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke