POLUVREME - Kampacova "magija" poništila silne trojke Cedevita Olimpije!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 23.01.2023.
18:49
Izvor: Sportske.net

Neizvesno.

rdjan Stevanovic/Starsport.rs
rdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena meča 16. kola AdmiralBet ABA lige u hali "Aleksandar Nikolić" Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 55:49.

Briljira večeras Fakundo Kampaco. Zvezdin plejmejker je već ubacio 14 poena, uz tri ukradene lopte i dve asistencije.

Dvojica Argentinaca Kampaco i Vildoza našli su svoje mesto u startnoj petorci domaćih, a Bentil započeo meč sa pet poena. Na drugoj strani Jeremić i Ferel su pogodili tri trojke  u uvodnih tri minuta igre i goste doveli do vođstva od 9:6.  Nakon dobrog početka meča Bentil je ubrzo načinio nekoliko grešaka zbog kojih ga je ekspresno izveo iz igre Duško Ivanović.

Izmena nije mnogo pomogla Zvezdi, Ferel i Alibegović nastavili su kanonadu gostiju u šutu za tri poena, te je Cedevita Olimpija ubacila čak pet trojki do polovine prve četvrtine za prednost od 15:11.

Uspela je Zvezda pronađe pravu energiju na krilima Lazarevića i Neodovića, a poenima Kampaca domaći su stigli do preokreta i poveli u finišu prvog kvartala sa 24:20. Cedeviti Olimpiji nisu pomogla ni 14 poena sjajnog Ferela, crveno-beli su prvu deonicu rešili u svoju korist sa 26:23.

Na startu druge četvrtine Ljubljančani su stali u zonu, a Zvezda promašila nekoliko otvorenih šuteva. To su gosti iskoristili i sa dve trojke Radovića vratili prednost – 31:28.

Gosti su večeras sjajno raspoloženi u šutu za tri poena, a nakon trojke Jeremića bili su na 9/12, ali je Zvezda lakim poenima iz kontri koje je uglavnom kreirao rastrčani Kampaco vratila prednost i povela sa 44:39. 

Do kraja poluvremena gosti su pogodili još dve trojke, ukupno 11 u prvom delu, ali je Zvezda na odmor otišla sa prednošću. Spektakularnu trojku sa više od pola terena na isteku prvog dela pogodio je Luka Vildoza.

Najefikasniji igrači u prvom poluvremenu su Fakundo Kampaco i Jogi Ferel sa po 14 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke