POLUVREME - Katastrofalna Zvezda, ali katastrofalne i sudije

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.01.2024.
20:50
Izvor: Sportske.net

Jedno od lošijih poluvremena Zvezde u ovoj sezoni i to protiv najgoreg tima Evrolige.

ABA League/ Ales Fevzer
ABA League/ Ales Fevzer

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde gube od Albe iz Berlina sa 51:36 u meču 23. kola Evrolige.

Prilično ujednačen početak utakmice. Možda je Alba nešto teže dolazila do poena, ali su pronalazili načine da slome Zvezdinu odbranu. A onda je i Zvezda počela da greši sa organizacijom igre, Jago je predugo držao loptu, promašeno je nekoliko floutera, šuteva za tri poena...

Dosta muke bilo je u tom delu igre i Zvezdina postavka bila je pomalo haotična. I sam Sferopulos je zaradio tehničku nakon protesta. Smatrao je da je bio faul nad Fredijem Gilespijem. Delovalo je kao očigledan slučaj pod košem Albe, ali arbitri nisu reagovali.

Sve u svemu, siromašna partija Crvene zvezde u prvih i negledljiva utakmica sama po sebi. Jedini koji je sa nešto više enegije bio u sastavu Zvezde jeste Džavonte Smart iako možda u napadu isprva nije previše donosio.

No, brzo je taj talas stao i Alba serijom 13-2 odlazi na najvećih 12 poena viška. Ono što je vrlo zanimljivo jeste da je Sferopulos dva puta tražio čelendž tokom prvog poluvremena i oba puta je grčki strateg ispravio odluke arbitara koje su bile katastrofalne.

Tako Zvezda u nastavku nema više pravo da traži od arbitara da gledaju snimak.

Nije bilo ništa drugačije ni u slučaju Izraela Gonzalesa koji je iskoristio jedan i opet ispravio sudije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke