POLUVREME - Partizan briljira protiv lidera Evrolige!

Autor: Darko Mitrović
petak 24.03.2023.
20:49
Izvor: Sportske.net

Sjajni Partizan!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme spektakularne utakmice u ''Štark Areni'', gde Partizan u fantastičnoj atmosferi vodi protiv Olimpijakosa rezultatom 48:34.

Partizan je odlično odigrao prvu četvrtinu, pre svega napadački, a posebno raspoložen bio je Džejms Naneli, i to ne samo šuterski, već je brzo počeo da popunjava i ostale kolone - asistencije, skokove.

Na drugoj strani, tandem Vokap-Fal je pravio najviše problema odbrani Partizana, njih dvojica su odlično sarađivali, ali je Partizan odličnom igrom u napadu neutralisao učinak košarkaša Olimpijakosa.

Prvu deonicu Partizan je dobio sa 27:22, a Naneli je nastavio da puni koš gostiju iz Pireja i početkom drugog kvartala, kada su crno-beli poveli sa 34:24, a od toga je Naneli upisao čak 13 poena (3/4 za tri).

Zato i ne čudi što ga trener Obradović nije izvodio iz igre čitavih 13 minuta od početka meča. Ali, i kada je Naneli izašao da se odmori, crno-beli nisu posustajali, iz minuta u minut su uvećavali prednost, stigli su i do ''plus 15'', bilo je 43:28, a Matijas Lesor je bio dominantan u skoku i uz Nanelija je bio ključni Partizanov igrač u prvom poluvremenu.

Ali, i kapiten Panter je sa tri pogođene trojke došao do izražaja, pa kako utakmica odmiče, gosti ne znaju odakle im preti veća opasnost.

Naneli posle prvog poluvremena ima 13 poena, četiri asistencije i tri skoka, Panter ga prati sa devet poena, a Lesor ima po osam poena i asistencija.

Kod gostiju Fal 10, Mekisik 8, Vokap 6 poena i 6 asistencija.

-

Sara Paspalj/Sportske.net

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke