Poluvreme: Ključa u ''Pioniru'', Partizan ima i specijalnog gosta!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.11.2021.
21:17
Izvor: Sportske.net

Vodi se velika borba, gosti ne popuštaju ni pod pritiskom sa tribina.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbi utakmice trećeg kola Grupe A Evrokupa, Partizan - Huventud 34:39.

Iako Partizan večeras ima ogromnu podršku svojih navijača sa tribina ''Pionira'', gosti su znatno bolje započeli meč. Trojkom Vilisa Huventud je poveo sa 6:0, posle čega uzvraća Kevin Panter prvim poenima za Partizan večeras, posle tri i po minuta igre. Međutim, gosti uzvraćaju još jednom trojkom za vođstvo od 9:2.

Usledio je još jedan loš napad Partizana, pa još jedna odlična akcija Huventuda koju novim poenima završava Vilis sa 11:2 u korist ekipe iz Badalone.

Partuzan se probudio posle Obradovićevog tajm-auta. Najpre Ledej zakucava uz prekršaj i smanjuje na 11:5. Nedugo zatim i Kuruc svojim zakucavanjem diže publiku na noge, a onda osvojena lopta, pa laki poeni za Ledeja i na semaforu je već stajalo 11:9 za goste.

Publika je bila sve glasnija, pravo grotlo se stvorilo u tim trenucima, što je prilično uzdrmalo goste, uz sve bolju odbranu Partizana koji novim poenima Pantera i Kuruca stiže do prvog vođstva od 13:11.

Gosti uspevaju da uzvrate sa četiri poena u nizu, na šta Ledej odgovara poenima za izjednačenje na 15:15.

Prvu četvrtinu završava Koprivica svojim poenima uz zvuk sirene za 19:17 u korist Partizana.

Druga deonica počinje trojkom raspoloženog Ledeja, stigao je Partizan do ''plus pet'', ali gosti nisu posustajali, pa su sredinom druge četvrtine sa dve vezane trojke Ribasa ponovo poveli sa 31:27.

Odlični Vilis na ulasku u poslednja dva minuta prvog poluvremena pogađa za ''plus šest'' u korist Huventuda - 35:29. Do odlaska na odmor, crno-beli su uspeli da za nijansu smanje zaostatak na 39:34.

Zel Ledej je posle prvog poluvremena najefikasniji u Partizanu sa 10 poena i četiri skoka, na drugoj strani to je Vilis sa devet, a Para ga prati sa osam poena.
Inače, Partizan večeras ima i specijalnog gosta na ovoj utakmici, a to je proslavljeni bokser Roj Džons Junior.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke