POLUVREME - Košmarni start Partizana, pa tornado!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.03.2023.
19:17
Izvor: Sportske.net

Usponi i padovi na obe strane, Partizan vodi!

@AnadoluEfesSK/Twitter
@AnadoluEfesSK/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vode protiv Anadolu Efesa u "Sinan Erdem domu" sa 37:39 u okviru 29. runde Evrolige.

Iako su pre dva dana igrali utakmicu protiv Real Madrida, na igračima Anadolu Efesa nije postojala ni trunka umora. Bili su sveži i spremni da dođu do ekstremno važnog trijumfa u okršaju protiv Partizana što su pokazali predstavom u prvoj deonici.

Elajdža Brajant je ušao raspoloženo, Vasa Micić takođe, dok je u odbrani odličan bio Brajant Danston uz Tibora Plajsa. Partizan nije imao šut u tom periodu susreta i razlika je brzo bila dvocifrena u korist ekipe Ergina Atamana - 23:6. 

Uspeo je Partizan preko Dantea Egzuma da se za nijansu razdrma i napadački pokrene, za 11 poena posle prve deonice, ali i dalje je to bila ispodprosečna predstava ekipe Željka Obradovića.

Bio je to početak pozitivne serije za crno-bele koji su kreirali sekvencu od 11:0 na krilima Zeka Ledeja čijih je, od te serije, bilo šest poena. Egzumov zadatak bio je da razigrava. 

Tada se Partizan pokrenuo, vratio egal i posle ukradene lopte Alekse Avramovića i poena Džejmsa Nanelija, rezultat je bio 25:24 u korist šampiona Evrope. Sve to, bez da je Partizan ubacio ijednu trojku. U međuvremenu se i to dogodilo preko Nanelija, a zatim je Ledej doneo prvu prednost gostima na tri i po minuta do kraja poluvremena. 

Avramović se u završnici prvog dela razigrao i Partizan je dostigao vođstvo, a sve to nakon što su, setite se, gubili onih 23:6. Efes je od početka serije gostiju za 11 i po minuta ubacio 14 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke