POLUVREME - Kumađi i Sikma su glavobolja za Željka!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.03.2023.
21:50
Izvor: Sportske.net

Velike probleme ima Partizan, očekuje se rešenje u nastavku.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena ekipa Partizana gubi od Albe rezultatom 42:44.

Loše su crno-beli otvorili meč, prve poene postigli su posle izgubljene lopte Albe, potom je usledila trojka Pantera za 5:6, a velike probleme Partizanu pravio je Kumađi koji je dosta viši od Smailagića. Nisu izabranici Željka Obradovića imali ni sreće, Albi su se lopte koje su se šetale po obruču ulazile, Partizanu ne, pa je bilo u jednom trenutku 5:12. 

Povezao se Partizan posle tajm-auta, ali je Lesor promašio dva bacanja. Ipak, stigli su do momentuma koji se tražio, Lesorov dvokorak, pa trojka Papapetrua, crno-beli su poveli sa 16:14.

Sa poenom viška Partizan je otišao na prvi odmor između četvrtina, a posle novih promašenih bacanja Lesora, Alba je stigla u novu prednost, posle trojke Timana je bilo 20:24. 

Nekoliko teških promašaja (Avramović, Naneli), Partizan je u potpunosti stao, gosti su imali i šest poena viška, a tek posle tri minuta igre u drugoj četvrtini Partizan je stigao do poena preko Avramovića. Kumađi je pravio probleme i Lesoru svojom visinom, ali na sreću domaćina, Alba je promašivala i otvorene trojke. 

Trojka Avramovića, pa onda još jedna za 28:28, ali je na drugoj strani Sikma lagano rešavao situacije protiv Vukčevića. Ipak, majstorije Avramovića su se nastavile, svih 11 poena crno-belih u četvrtini je postigao upravo on u jednom trenutku. 

Sikma je igrao fenomenalno kod gostiju, radio je sve, a posle trojke Matiseka bilo je 35:42, najveća prednost. Ipak, crno-beli su se konsolidovali, zakucavanje Ledeja, pa je prednost malo smanjena. 

Avramović je na 11 poena, Panter ima 7, Egzum 6, Madar i Papapetru po 5. Kod gostiju Lo 10 poena, Timan 8. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke