POLUVREME - Lazić se raspucao protiv FMP-a, Zvezda ima dvocifrenu prednost

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.01.2024.
18:46
Izvor: Sportske.net

Zvezda od starta nametnula svoj ritam.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U ''Štark areni'' je završeno prvo poluvreme utakmice 17. kola AdmiralBet ABA Lige između Crvene zvezde i FMP-a, a Zvezda za sada opravdava ulogu velikog favorita i vodi sa 46:32.

Pred početak meča, kao i na ostalim utakmicama ovog kola, odata je pošta prerano preminulom srpskom treneru Dejanu Milojeviću.

Zvezda je i večeras nastupila bez povređenih Teodosića, Nedovića i Topića. U njihovom odsustvu, Rokas Gedraitis je u uvodnim minutima meča preuzeo glavnu ulogu na terenu, brzo je pogodio dve trojke, a kada je i Lazić u svom stilu pogodio ''iz kornera'', Zvezda je prvi put stekla dvocifrenu prednost - 15:4.

Posle tajm-auta, Zvezdina prednost se dodatno uvećala, Lazić je ušao u svoju šutersku seriju i ekspresno stigao do deset postignutih poena, a domaći su poveli sa 22:6.

Prvu deonicu Zvezda je dobila sa 24:10, a tek od početka druge četvrtine ekipa FMP-a počinje da pokazuje nešto više energije na terenu. Foster i Robrerts su pogodili svoje prve trojke, a Subotić je svojim atraktivnim zakucavanjem smanjio Zvezdinu prednost na 30:22.

Nedugo zatim, na sredini drugog kvartala, FMP je poenima Fostera sa linije penala smanjio i na šest poena razlike - 31:25.

Bojan Subotić je sve bolje igrao kako se bližio kraj prvog poluvremena, a ''panteri'' su poenima Stojanovića iz slobodnih bacanja prišli na 35:31, na šta je Branko Lazić odgovorio svojom trećom trojkom od početka meča, bez ijednog promašaja u šutu za tri poena.

Do kraja prvog poluvremena Zvezda je trojkom Jaga uspela da prednost ponovo učini dvocifrenom, a u poslednjim sekundama i Davidivac pogađa za tri poena, za ''plus 14'' - 46:32.

Branko Lazić je sa 13 poena najefikasniji u Zvezdi, a u FMP-u najbolji Foster sa osam i Subotić sa sedam postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke