Poluvreme: Ljubljančani u nokdaunu, Zvezda nadoknadila veliki minus!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.10.2021.
21:52
Izvor: Sportske.net

Holins i Kalinić probudili ''uspavanu'' Zvezdu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Još jedan derbi četvrtog kola AdmiralBet ABA lige igra se večeras u beogradskom ''Pioniru'', gde je Crvena zvezda dočekala ekipu Cedevita Olimpije. 

Posle prvog poluvremena Zvezda vodi sa 40:39!

Već u uvodnim minutima Ljubljančani su nametnuli svoj ritam igre i predvođeni Rupnikom i Edžamom poveli sa 14:4.

Zvezda se prilično mučila u napadu, loš procenat šuta imaju crveno-beli, i za dva i za tri poena, ali dodatni problem je što ni odbrana večeras ne deluje tako čvrsto kao što je to bio slučaj u većini prethodnih utrakmica.

Posle prvih deset minuta gosti su vodili sa 24:17, ali u drugoj četvrtini Zvezdini problemi su još više dolazili do izražaja. Napadi bez prave ideje i nedostatak svežine posle napornog ritma utakmica doveli su do toga da Cedevita Olimpija stigne i do šesnaest poena razlike - 35:19, posle čega je Holins počeo da se budi, vezao je pet poena i Zvezda je smanjila na 37:24.

Nije se Holins tu zaustavio, pa je posle Voltersovih poena sa linije penala pogodio još jednu trojku i Zvezda je prišla na 37:29.

Atmosferu u dvorani je dodatno ''zagrejao'' Nikola Kalinić sa dve uzastopne trojke i Zvezda je već uhvatila priključak - 38:35 za Cedevita Olimpiju.

A onda, u samom finišu poluvremena, Kalinić i holins sa linije penala donose preokret i Zvezda je povela sa 40:39!

Na drugoj strani, gosti su počeli da ređaju promašaje, nisu im od pomoći bili ni tajm-auti, pa Zvezda može posle svega viđenog zadovoljna da ide na petnaestominutni odmor.

Ostin Holins sa 11, Luka Mitrović sa devet, Nikola Kalinić sa osam, Nejt Volters i Dejan Davidovac sa po šest poena najefikasniji su u Crvenoj zvezdi, dok su prvo poluvreme u gostujućem timu obeležili Rupnik sa 11 i Edžam sa 10 poena.


*


*


*


*


*

*

*

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke