POLUVREME - Madar i sreća i briga za Partizan, druga je priča kad se Lesor uključi

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.02.2023.
21:50
Izvor: Sportske.net

Tesna utakmica.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana gube od Fenerbahčea sa 46:47 u prvom poluvremenu utakmice 25. kola Evrolige

Na krilima dvojca koji je bio izostavljen sa spiska igrača za Kup Radivoj Korać - Jama Madara i Joanisa Papapetrua - Partizan je otvorio utakmicu bolje od svog rivala.

Obojica su imali po pet od prvih 12 poena crno-belih dok je Fener bio nošen sjajnim Džonatanom Motlijem koji se isticao na oba kraja parketa. Dobra vest za Partizan, barem  u ovom trenutku, jeste što je Nik Kalates potpuno van ritma.

Ipak, Fener ima dosta kvalitetnih igrača, pa se njegovi promašaji mogu istrpeti. Tako su Hejs-Dejvis, Dešon Pjer i Marko Gudurić pogodili bitne šuteve i s početkom druge deonice, gosti dolaze do serije od 11:0 i preokreću energiju i rezultat u svoju korist. Dostigli su i 10 poena viška u jednom trenutku.

Sportske.net/Jovana Aleksovski


Partizanu je nedostajao učinak Matijasa Lesora, kao i njegova energija koju unosi na tribine i u ostatak tima kada je aktivan u utakmici. Nadoknađivao je to Jam Madar i praktično sam nosio Partizan u prvom delu igre, ali briga za Željka Obradovića kada je on u pitanju jesu faulovi kojih je do sada sakupio čak tri.

Ubrzo se uključio i Matijas Lesor i to se odmah osetilo. Nije morao nužno poenterski, ali ga je bilo u utakmici (uhvaćene lopte, asistencije...). Tako je Partizan sustigao dvocifrenu razliku, pojavio se tu i Kevin Panter s poenima s poludistance i crno-beli tako imaju egal nakon prvog dela.

Madar je ubacio 15 poena, Motli 13 na drugoj strani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke