POLUVREME - Makabi nadskakao Partizan, crno-beli olako ispustili prednost!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.10.2024.
20:56
Izvor: Sportske.net

Finiš druge četvrtine pokvario utisak o igri Partizana.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice četvrtog kola Evrolige u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'', gde je Makabi kao formalni domaćin dočekao Partizan. 

''Ponos Izraela'' vodi posle 20 minuta igre sa 46:42, zahvaljujući seriji 10:0 pred kraj druge četvrtine. Međutim, kao veliki problem Partizana ponovo se pojavljuju skokovi, 27:13 je u tom segmentu igre u korist Makabija posle prvog poluvremena!

Sam početak meča obeležio je Brendon Dejvis sa četiri poena, ali Makabi je nametnuo brz ritam igre. Odmah su do izražaja došle i trojkaške sposobnosti Rendolfa koji je za kratko vreme postigao dve trojke, ali je i Partizan uzvraćao preko Brauna i Bonge.

Međutim, kako je meč odmicao, crno-beli su sve teže pratili ovaj jak tempo igre Makabija koji je trojkom Blata prvi put stigao do šest poena prednosti - 18:12.

Inače, Blat je pre te trojke pravio mnogo problema odbrani Partizana svojim asistencijama. Sjajno je razigravao svoje saigrače, pre svih Sorkina i posle samo pet minuta igre je već imao četiri asistencije.

Partizan je imao sve više problema i u defanzivnom skoku, nije se to popravilo ni posle tajm-auta, kada je Rivero pogodio uz faul Bonge, za vođstvo Makabija od 21:12.

Seriju Makabija je svojom drugom trojkom prekinuo Bonga, a zatim je posle dobre odbrane crno-belih, poentirao i Tajrik Džons za 21:17.

Snažni Rivero je pravio dosta problema Partizanu pod košem, ali je zatim vezao dve greške u napadu, što crno-beli koriste i preko Tajrika Džonsa i Lundberga dolaze do izjednačenja - 23:23.

Posle efektnog pogotka Rendolfa, Lundberg pogađa trojku za minimalno vođstvo Partizana, a crno-beli su i pored dosta problema u odbrani uspeli da dobiju ovu četvrtinu sa 28:27.

Livaj Rendolf je u drugoj četvrtini bio nezaustavljiv za odgranu Partizana, pa je već sredinom tog dela igre stigao do ukupno 17 postignutoh poena. Na drugoj strani su uzvraćali Tajrik i Karik Džons, a onda i Bonga, koji svojom trojkom iz kornera, na asistenciju Dejvisa vraća minimalnu prednost Partizanu - 37:36.

Usledila je izvanredna odbrana crno-belih na Riveru, osvojena lopta, pa kontra koju je realizovao Karlik Džons za 39:36 u korist Partizana.

Trener Kataš je pokušao tajm-autom da zaustavi nalet crno-belih, ali je zatim Karlik Džons pogodio trojku za najveću prednost Partizana od početka meča - 42:36.

Što je još važnije, Partizan je bio sve čvršći i agresivniji u reketu ispod svog koša, pa je Rivero sve teže dolazio u priliku da poentira, iako je i dalje dobijao lopte sa spoljnih pozicija.

Ipak, kratko je to potrajalo, pa je na ulasku u poslednja dva minuta Makabi upravo preko Rivera anulirao Partizanovu prednost, a posle novih promašaja crno-belih u napadu, isti igrač vraća prednost na stranu Makabija - 44:42.

Bonga je sa 11 poena bio najefikasniji u ekipi Partizana (3/4 za tri), Karlik Džons je upisao sedam, dok je na drugoj strani pomenuti Rendolf ispred svih sa 17 poena i četiri uhvaćene lopte. Dvocifren učinak imao je i Rivero sa 10 poena i 6 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke