Poluvreme: Mnogo faulova, raspucani Panter, Zvezdaši ljuti na sudije! /TVITOVI/

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.03.2022.
19:25
Izvor: Sportske.net

Partizan vodi posle prvog poluvremena.

AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme derbija 21. kola AdmiralBet ABA lige, Partizan - Crvena zvezda u punom ''Pioniru'' - 40:34.

Uvodne minute meča u ekipi Partizana su obeležili Panter i Ledej, koji su postigli deset od prvih 11 Partizanovih poena u ovom meču, za minimalno vođstvo od 11:10.

Vodila se ravnopravna borba i u narednih nekoliko minuta, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u Zvezdi su se isticali Holins i Kuzmić. Ali, usledili su brojni prekidi zbog prekršaja, igra je izgubila očekivani ritam, a u takvoj situaciji se bolje snašao Partizan koji je uglavnom sa linije slobodnih bacanja uspeo da do kraja prve četvrtine stekne sedam poena prednosti - 28:21. Kevin Panter je već tada stigao do 14 postignutih poena, od čega osam sa linije penala.

Na početku drugog kvartala treneru Crvene zvezde Dejanu Radonjiću je dosuđena tehnička greška, pa su crno-beli, opet sa linije penala, i opet preko Pantera poveli sa 29:21.

Problem za Partizan je u tim trenucima bio treći prekršaj Alekse Avramovića koji je odmah izašao iz igre.

Zvezda nikako nije uspevala da ''proradi'' u napadu, što Lesor na drugoj strani koristi i svojim poenima donosi crno-belima ''plus 10'' - 31:21.

Posle Radonjićevog tajm-auta Ledej je uvećao Partizanovu prednost na 33:21, ali onda Holins pogađa trojku, za prve poene Zvezde u drugoj četvrtini. Potom Koprivica pravi korake u napadu Partizana, a Mitrović poentira na drugoj strani i Zvezda je vrlo brzo smanjila na 33:26.

Reagovao je i Željko Obradović posle čega Panter pogađa svoju prvu trojku za 36:26. Polovinu ukupnog broja poena za Partizan je do tog trenutka postigao upravo Panter.

Ali, na ulasku u finiš poluvremena, Zvezda ponovo pravi svoju seriju i posle trojke Branka Lazića crveno-beli prilaze na 36:34.

Lesor je odgovorio na drugoj strani, a potom je i Ledej iznudio faul, pa je Partizan odbranio vođstvo do kraja druge četvrtine.

Kevin Panter je upisao 18 poena u ekipi Partizana, od toga je šutirao 9/10 sa linije penala, a u Zvezdi Holins 8, Kuzmić šest poena.

*


*


*


*


*


*


*


*


*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke