POLUVREME - Naneli podesio optički nišan, kakva utakmica!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 22.01.2024.
20:01
Izvor: Sportske.net

Odlična druga četvrtina Partizana.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vode protiv Mege u "Štark areni" sa 61:39  u meču 17. runde AdmiralBet ABA lige.

Usled odavanja počasti Dejanu Milojeviću, kako dirljivim mini-filmom, tako i ovacijama, aplauzima i dva minuta ćutanja, meč je kasnio oko desetak minuta. Mnogo emocija prožimalo se prepunom "Arenom".

Dosta ujednačen meč smo gledali u prvom kvartalu s tim što Željko Obradović nikako nije mogao biti zadovoljan odbranom svoje ekipe koja je dozvoljavala nekolicinu otvorenih šuteva svom rivalu i to sa distance. Mega je to uglavnom realizovala i Partizan je sve to morao da prati što su i uspevali, ali na nešto teži način.

Bili su crno-beli nešto agresivniji, posebno Ognjen Jaramaz koji je posle nepunih pet minuta sakupio tri faula. Nakon 25:26 za goste posle prve deonice, Partizan je znatno bolje krenuo u nastavak. Tečnija igra, laki poeni, dobro kretanje i igra u bloku omogućili su domaćinu otvaranje sa 10:1. Neko ko je u tom periodu igre apsolutno blistao bio je Džejms Naneli čija ruka je bila nameštena za streljanje. Šutirao je 5/5 za tri u prvih 15 minuta, posle se za nijansu procenat pokvario i stao je na 7/9.

Vrlo zapaženu rolu u odbrani i napadu imao je često kritikovani Mateuš Ponitka. I zahvaljujući dobroj defanzivi i timskoj igri, Partizan je otišao na dvocifrenu razliku i otišla je utakmica u jednom smeru.

Džejms Naneli ima čak 21 postignut poen i jedini je dvocifren posle prvih 20 minuta u redovima Partizana. Plavšić na drugoj strani ima 15.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke