POLUVREME - Natho i Rikardo gledaju bravure Pantera i Lesora, čekaju se Egzum i Naneli...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.01.2023.
21:47
Izvor: Sportske.net

Veliku borbu vode crno-beli sa Monakom, u nastavku će im trebati više raspoloženih igrača, ako žele pobedu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme u ''Štark Areni'', Partizan - Monako 48:47.

Kako se i očekivalo, navijači Partizana su ponovo napravili sjajnu atmosferu u našoj najvećoj dvorani. Pre utakmice su aplauzima pozdravili i trenera Monaka Sašu Obradovića, a ekipu Partizana večeras bodre i fudbaleri Partizana Bibars Natho i Rikardo Gomeš.

Uvodnih par minuta pripalo je gostima koji su poveli sa 9:5, ali je onda usledila furiozna serija crno-belih od 14:0, Madar se raspucao, pogodio dve trojke, a do kraja prve četvrtine su po jednu ubacili i Ledej, Panter i Papapetru.

Stekao je Partizan dvocifrenu prednost, maksimalno je iznosila ''plus 11'' pred kraj prvog kvartala i u tim trenucima je delovalo da sve savršeno funkcioniše u igri crno-belih.

Naravno, očekivao se odgovor Monaka koji je usledio već početkom druge četvrtine i tim Saše Obradovića je posle samo dva i po minuta u tom delu igre prišao na 28:26, predvođen, Holom, Džejmsom i Okobom.

Kriza u igri Partizana nastavljena je i u narednih par minuta, pa Monako stiže i do vođstva 33:32.

Kapiten Kevin Panter je uzvratio svojom drugom trojkom na sredini druge deonice, ubrzo je usledila i treća, ali za razliku od prve četvrtine Monako je u drugoj imao odgovor u gotovo svakom napadu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sve teže su se crno-beli branili, a kako se bližio kraj prvog poluvremena, Okobo je bio sve raspoloženiji za igru u ekipi Monaka koja je ponovo povela sa 41:40 na ulasku u poslednja tri minuta druge čevrtine.

Reagovao je Željko Obradović tajm-autom, vratio je Madara u igru, ali on odmah gubi loptu posle čega Motejunas poentira za 43:40 u korist Monaka. Partizan preko raspoloženog Pantera uspeva da anulira taj zaostatak, a zatim Lesor zakucava za delirijum u dvorani i vođstvo crno-belih 46:43. 

Panter i Lesor su  najefikasniji u ekipi Partizana sa po 14 poena, Madar je upisao 10 i taj trio za sada nosi igru ekipe crno-belih. Nedostaju poeni Egzuma i Nanelija koji se još nisu upisali u strelce.

Kod gostiju najefikasniji Okobo sa devet poena i šest asistencija, a Hol ga prati sa osam poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke