Poluvreme - Ne da se Zvezda, navijači veruju u preokret! (TVITOVI)

Autor: Darko Mitrović
petak 22.01.2021.
19:55
Izvor: Sportske.net

Zvezda loše počela, ali druga četvrtina bila je mnogo bolja.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme utakmice 21. kola Evrolige, Crvena zvezda - Barselona 31:35.

Crveno-beli su večeras jači za oporavljenog Lojda, a i najnovije pojačanje Lendri Noko konačno dobija veću minutažu. Na drugoj strani, i Barselona je jača za svoju prvu Zvezdu Nikolu Mirotića koji je tokom prvog poluvremena dominirao u skoku.

U prvoj četvrtini košarkaši Crvene zvezde nisu pogodili nijedan šut za dva poena, nisu imali rešenja za Barseloninu odbranu, pa im je ostalo da pokušavaju šutem van 6.75 metara da urade nešto u napadu. U tom periodu igre Dobrić je pogodio dve trojke, Volden još jednu, a Kolom je dva poena upisao sa linije slobodnih bacanja. Sve zajedno - premalo protiv raspoožene Barselone, koja je vrlo brzo stekla osetnu prednost (13:3, pa 18:6), a na ulasku u drugi kvartal gosti su imali ''plus 10'' - 21:11.

Ipak, u drugom kvartalu Zvezda počinje polako da hvata ritam igre, uz bolju igru u odbrani, pa su gosti sve teže dolazili do poena, a razlika je počela polako da se ''topi'' i Zvezda je sredinom ove deonice prišla na 26:21, a na dva i po minuta pre kraja druge četvrtine, Davidovac pogađa trojku kojom ponovo Zvezda prilazi na pet poena razlike (31:26).

Usledio je tajm-aut koji gostima nije mnogo doneo, a na drugoj strani majstorija Lojda, pogodak uz faul za 31:28 i Zvezda je tada već uhvatila rezultatski priključak.

Kalates solo-prodorom probija Zvezdinu odbranu, ali Lojd se razigrao, još jedan njegov pogodak na ulasku u poslednji minut - 33:30.

Kalates je sa osam poena najefikasniji u Barseloni sa osam poena, Mirotić je upisao šest, uz osam skokova. U Zvezdi, Lojd 7, Dobrić i Volden upisali su po šest poena.

-

-


-


-


-


-


-


-


-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke